Koronaviruso tyrimai atliekami ugdymo įstaigų darbuotojams

Dzūkijosveidas.lt nuotrauka.

Alytuje dėl koronaviruso infekcijos pradedami tirti ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų darbuotojai.

Gegužės 11 d. Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktorius pasirašė įsakymą dėl prevencinių laboratorinių tyrimų COVID-19 ligai diagnozuoti Alytaus miesto savivaldybės švietimo įstaigų, vykdančių ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programas, darbuotojams. Šiame dokumente nustatyta tvarka, kaip, norėdamas išsitirti dėl COVID -19 infekcijos,  turėtų elgtis tyrimus norintys atlikti asmenys.

Įsakyme numatyta, kad švietimo įstaigų vadovai turi sudaryti savo darbuotojų, kuriems priklauso prevencinis tyrimas dėl COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos), sąrašą, apie tai informuoti darbuotojus ir suteikti jiems galimybę nuvykti į mobilų punktą Pramonės g. 1B, Alytuje, kad būtų atliktas pirmiau minėtas prevencinis tyrimas.

Alytaus miesto savivaldybės švietimo įstaigų, vykdančių ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programas, darbuotojai, kurie buvo įtraukti į prevencinio įstaigos testavimo sąrašą, turi skambinti telefonu 1808, registruotis dėl prevencinio tyrimo atlikimo, nurodyti registravimosi kodą ,,DARŽELINUKAI“ ir nurodytu laiku nuvykti į mobilų punktą.

Alytaus miesto savivaldybės švietimo įstaigų, vykdančių ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programas, vadovai Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo 2020-05-08 sprendimo Nr. V-1104 „Dėl prevencinių laboratorinių tyrimų COVID-19 ligai (koronaviruso infekcijai) diagnozuoti ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų darbuotojams“ 4 punkte nurodytą informaciją teikia Alytaus miesto savivaldybės administracijos vyriausiajam specialistui (savivaldybės gydytojui) el. paštu povilas.jagelavicius@alytus.lt.

Direktoriaus įsakymu taip pat pavesta Alytaus miesto savivaldybės mobilaus punkto koordinatoriui organizuoti Alytaus miesto savivaldybės švietimo įstaigų, vykdančių ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programas, darbuotojų mėginių paėmimą COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) laboratoriniams tyrimams atlikti atsižvelgiant į Alytaus miesto savivaldybės mobiliam punktui priskirtos laboratorijos pajėgumus.

Alytaus miesto savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *