Kaimiškų vietovių vaikų laukia įsimintina vasara – treniruosis su žymiais sportininkais

Varėnos rajone praėjusių metų rudenį startavo turbūt precedento Lietuvoje neturintis mokiniams ir jaunimui iš kaimiškųjų vietovių skirtas sporto projektas. Šią socialinę iniciatyvą sugalvojo ir laimėjęs dalinį Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos Sporto rėmimo fondo finansavimą, projektą „Suteik galimybę sportuoti“ įgyvendina labdaros ir paramos fondas „Sporto viltys“.

Į savaitę po tris kartus mokiniai iš Merkinės miestelio ir Žilinų kaimo buvo nemokamai atvežami į krepšinio, rankinio bei futbolo treniruotes Varėnoje, čia turėjo pilnavertiškas galimybes sportuoti Varėnos sporto centro vykdomuose sporto šakų užsiėmimuose, kur yra sukurta kokybiškas paslaugas teikianti sporto ir vandens pramogų bazė.

Karantino metu, deja, kaip ir visos kitos sportinės veiklos, šio projekto užsiėmimai nevyksta. Iki šiol juose sportavę mokiniai liūdi, kad projekto dėka turėję galimybę Varėnoje lankyti treniruotes, kurias vedė motyvuoti treneriai, o dabar negali sportuoti. Tačiau visi laukia vasaros, kai sporto stovyklas jiems praves žymūs sportininkai.

Šį socialinį kaimo vaikams tikrai reikalingą bei naudingą projektą inicijavęs labdaros ir paramos fondo „Sporto viltys“ vadovas Rolandas Markinas sako: „Džiaugiuosi, kad mūsų fondas turi galimybę įgyvendinti projektą „Suteik galimybę sportuoti“. Nors karantinas šiek tiek pristabdė mūsų veiklą, bet mes nenusimename. Priešingai – tikimės, kad vasara bus aktyvi ir mes pasistengsime suteikti kaimo vaikams galimybę sportuoti su tokiomis sporto žvaigždėmis kaip Paulius Jankūnas, Vytaras Radzevičius ir kiti. Tokios galimybės tikrai ne visi vaikai gali turėti, tad manau, kad tikrai smagu, jog mūsų fondo draugai mielai sutiko prisijungti ir pravesti tiek krepšinio, tiek rankinio, tiek  futbolo užsiėmimus, kurių metu vaikai gaus daug svarbių patarimų, kuriuos dalins pats Paulius Jankūnas, Vytaras Radzevičius ir galbūt dar ir kiti žymūs sportininkai. Labai tuo džiaugiuosi ir esu be galo jiems dėkingas“.

Garsus Kauno „Žalgirio“ krepšininkas Paulius Jankūnas, mielai sutikęs prisidėt prie projekto veiklų, pažymi: „Manau, kad visa projekto iniciatyva yra puiki ir sveikintina, nes suteikia vaikams šansą susirinkt sporto aikštelėse ir turiningai praleist laiką. Iki šiol esu ne kartą dalyvavęs socialiniuose projektuose – ir „Žalgirio“ klubo, ir krepšininko Rimanto Kaukėno, taip pat ir „Sporto vilčių“ socialinėje kalėdinėje akcijoje, tai dalyvavimas šiame projekte nebus pirmas kartas. Visada sutinku prisidėt, kai žinau, kad vaikams tai bus reikšminga. Juk kiekvienas vaikas yra asmenybė, visi yra talentingi, vieni – vienoj srity, kiti – kitoje. Ar iš projekte dalyvaujančių vaikų išaugs sportininkų? Manau, kad visi vaikai judėt, sportuot turi didelį ūpą,  o ar pasieks sportinių rezultatų, priklausys  nuo užsispyrimo ir  darbo sporto aikštelėje“.

Žymus krepšininkas sako, kad jo vedami užsiėmimai su vaikais paprastai prasideda estafetėmis, mėtymais į krepšį ir treniruotėmis, o pasibaigia draugišku bendravimu.  Nors karantino metu projekto veiklos yra sustoję iki mokslo metų pabaigos, vaikai daug laiko praleidžia namuose, negali nei eit į mokyklas, nei lankytis sporto aikštynuose,  P. Jankūnas linki neprarast optimizmo, džiaugsmo, mokytis, daryt namų darbus, būt aktyviais, sportuot lauke po vieną. Tiesiog kantriai išlaukti tą laikmetį ir viskas bus gerai.

„Noriu vaikus pamotyvuoti. Vaikystėje vieno korifėjaus, kuris motyvuotų mane, tokio vieno nebuvo. Kai pradedi sportuot, negalvoji, kad būsi krepšininkas – tau tai tiesiog patinka. Metus kitus kai pasportuoji, po to matai, ar sekasi, ar nesiseka. Ir treneriai įžvelgia kažkokį  talentą. Ir tik vėliau  jau pradedi svajot, kad nori būti krepšininku. Dar kartą sakau – labai sveikintinas projektas. Kai tik turiu galimybę, kur galima prisidėt vaikams perteikt savo patirtį, kartu praleist dieną ir kartu pamėtyt į krepšį, pabendraut, visada prisidedu. Jei toje būsimoje vasaros krepšinio stovykloje vaikams ta diena bus įsimintina, aš irgi būsiu labai laimingas“, – sako P. Jankūnas.

R. Markinas ir V. Radzevičius

Futbolo užsiėmimus pravesiantis fondo narys, žurnalistas ir keliautojas Vytaras Radzevičius sako: „ Džiugu, kad vasaros stovyklos vaikams vyks ir jie galės ne tik gerai praleisti laiką, bet ir sutvirtės fiziškai bei gaus gerų žinių. Malonu prisidėti prie sumanymo ir pasidalinti savo patirtimi. Ugdykim būsimus čempionus kartu!“.

Tikimasi, kad per dvejus metus Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos iš dalies finansuoto projekto pagalba lankyti sporto užsiėmimus Varėnoje bus sudarytos sąlygos maždaug šimtui penkiasdešimt mokinių iš kaimiškųjų vietovių. Galbūt sportavimas taps jų gyvenimo būdu, o kai kurie taps ir profesionaliais sportininkais.

„Vaikus motyvuoja tai, kad gali sportuoti su naujomis, kokybiškomis sportinėmis aprangomis. Jas nupirkome iš projekto lėšų. Tikimės, kad dar didesnė motyvacija siekti sportinių rezultatų bus po vasaros stovyklų, kurioje jie treniruosis su Lietuvos sporto žvaigždėmis. Kviečiame prie mūsų įgyvendinamų iniciatyvų prisijungti kiekvieną norintį!“, – sako fondo „Sporto viltys“ vadovas Rolandas Markinas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *