Koncertai kiemuose – jau ir Alytuje!

Ne viename Lietuvos mieste didelio susidomėjimo sulaukę koncertai kiemuose šį sekmadienį – Motinos dienos proga – skambėjo ir alytiškių kiemuose. Alytaus kultūros centras kvietė atverti langus, o išgirdus garsus – bėgti į savo balkonus pasižiūrėti ir pasiklausyti įvairių atlikėjų dovanojamų dainų.

Koncertai prasidėjo 11 val. ir truko visą dieną. Putinų g. 60–62 namų gyventojus skambiomis melodijomis džiugino ansamblis „Dainava“ su meno vadovu Arvydu Mikalausku. Vėliau estafetę perėmė „Varsa“, kurie pasirodė A. Jonyno gatvėje, vadovaujami Vido Simanausko. Vidzgirio bendruomenę Jaunimo gatvėje linksmino folkloro ansamblis „Žvangucis“ bei jo vadovas Giedrius Griškevičius. Dienos koncertus užbaigė alytiškių mylima jaunimo grupė „Velvet“, kurie padėkos žodžius mamoms ir populiariausias savo dainas Likiškėlių gatvės gyventojams pristatė net dviejose vietose.

Nors kolektyvai dėl karantino sąlygų ir apribojimų negalėjo pasirodyti įprastai, pilna sudėtimi, tačiau tai nesutrukdė ir koncertai itin sėkmingai pavyko. Alytiškiai savo aktyvumu, teigiamais komentarais ir padėkos žodžiais nustebino ne tik kultūros centro komandą, atlikėjus, bet ir vieni kitus. Nuo šokių prie laiptinių iki pritarimo su savo turimais muzikiniais instrumentais per atvertus langus. Plojimų, palaikymo bei susidomėjimo visi atlikėjai sulaukė ne ką mažiau nei per įprastus „gyvus“ koncertus. Bendruomeniškumas, geranoriškumas ir šypsenos spinduliavo beveik iš kiekvieno lango.

Jei karantinas bus pratęsiamas ir toliau, o įprasti renginiai negalės būti vykdomi, Alytaus kultūros centras žada, kad koncertų kiemuose sulauks ir kiti Alytaus miesto gyvenamieji rajonai bei kiemai. Visą informaciją apie planuojamus renginius nuolat galite sekti kultūros centro „Facebook“ puslapyje bei internetinėje svetainėje www.alytuskc.lt.

Alytaus kultūros centro informacija ir nuotraukos

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *