Naujausi įvykiai Alytaus savivaldybėje iš mero lūpų: kas, kur, kada ir kodėl?

Pastaruoju metu Alytaus miesto savivaldybės užkulisiuose nestinga karštų įvykių ir opių klausimų gvildenimo. Vakar iš Vyriausybės atskriejo žinia, kad Alytaus aerodromo turtas bus perduotas savivaldybei, tad ant nežinomybės svertų pakibo ir Alytaus aeroklubo klausimas. Paaiškėjo, kad Alytaus miesto savivaldybės etikos komisiją, kuri šią kadenciją tapo tikru politinių santykių aiškinimosi įrankiu, palieka tarybos narė Laima Vincė Kirkliauskienė, o ją tame poste pakeis kitas bendrapartietis – Edmundas Čečėta. Na ir galiausiai, kokiomis nuotaikomis dabar gyvena pats miesto šeimininkas Nerijus Cesiulis, kai valdančioji dauguma tapo mažuma?

Paaiškėjo, kad Alytaus aerodromo turtas bus perduotas savivaldybei. Kokie planai laukia šio turto ir kas bus su aerodromo teritorijoje veikiančiu aeroklubu?

Jau baigta rengti Laisvosios ekonominės zonos galimybių studija, kuri atsakys į labai daug klausimų. Juos pateiksime Alytaus miesto tarybai, kuri priims atitinkamus sprendimus. Tada ir paaiškės, ar tą teritoriją toliau vystome kaip aerodromą, ar čia planuojama Laisvąją ekonominę zoną, ar bus daromi kiti veiksmai.

LEZ galimybių studija jau kurį laiką guli ant savivaldybės stalo. Tai kada ji bus pristatyta tarybos nariams ir visuomenei?

Kadangi iki šiol nežinojome, koks bus Vyriausybės sprendimas dėl aerodromo, tai data bus nuspręsta ketvirtadienį. Bus pakviesti ir galimybių studijos rengėjai ir tada diskutuosime. Galimybių studija taip pat negalėjo atsakyti į kai kuriuos klausimus, kol nebuvo aiškus aerodromo turto likimas.

Turbūt su LEZ galimybių studija jau susipažinote ir turite nuomonę apie ją?

Ne, dar nesusipažinau. Tai bus mano šio vakaro skaitiniai.

Jūsų bendrapartietė tarybos narė Laima Vincė Kirkliauskienė palieka Alytaus miesto savivaldybės etikos komisiją. Kodėl ir kas ją pakeis?

Laima Vincė-Kirkliauskienė šioje komisijoje dirbo ir praėjusią kadenciją. Dar praėjusią savaitę kalbėjomės, kad į šią komisiją deleguosime kitą narį – Edmundą Čečėtą, o Laima Vincė Kirkliauskienė dirbs kitose komisijose, darbo grupėse. Tiesiog vieną narį keičiame kitu ir tiek.

Šiu metu negaliu tiksliai atsakyti, kuriose komisijose tarybos narė tęs darbus toliau.

Mere, Etikos komisija pastaruoju metu tapo tarsi politinių santykių aiškinimosi įrankiu. Kaip vertinate šią situaciją?

Man sunku vertinti, nes pats nepriklausau šiai komisijai ir nesprendžiu tų klausimų ir manęs į tą komisiją niekas nekviečia, nes nepažeidžiu etikos. Tad nežinau, kas yra ten sprendžiama.

Tačiau, vertinant mano keturių kadencijų darbą, pastebėjau, kad ši komisija rinkdavosi į metus kartą ar du ir tai būdavo kažkoks įvykis, o dabar komisija renkasi per savaitę bene po du kartus. Tarybos nariai, visuomenė vieni kitus skundžia, vieni kitais nepatenkinti. Tai yra teisėta priemonė spręsti tam tikrus klausimus.

Kokiomis nuotaikomis gyvenate po to, kai valdančioji dauguma oficialiai tapo mažuma?

Tai demokratijos šventė. Vieni ateina, kiti išeina, dar kiti ruošiasi rinkimams. Tai normalus demokratinis procesas. Vieniems su tam tikra pozicija pakeliui, o kitiems – ne. Žinoma, keista, kai iš pradžių sutariama dėl vieno ar kito klausimo, o po to jau sako, kad tai negeras klausimas. Tai tarybos narių apsisprendimas ir netrukus pamatysime kai kuriuos juos dalyvaujančius Seimo rinkimuose. Visi juk puikiai supranta, kad būnant opozicijoje patogiau kritikuoti bet kokį sprendimą, teikti sprendimus, kurie nei teisiškai, nei finansiškai nėra pagrįsti.

Ar jau turite planų, kaip toliau organizuosite valdančiosios koalicijos darbą, galbūt į ją kviesite naujų narių?

Visada diskutuojame, spręsime tuos dalykus. Tiesiog šiuo metu teikiami sprendimai yra priimami, tai nematau, kad tai miestui gali kelti problemų.

Ačiū už pokalbį.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *