Liūdna žinia alytiškiams: dėl nusekusio vandens Mažojoje Dailidėje maudynių šiemet nebus

Mažosios Dailidės ežerėlio vanduo baigia išsekti.

Nors karantinas vis dar tebesitęsia, tačiau alytiškių gyvenimas vietoje nestovi. Gyventojai išeina pasigrožėti žiedais besipuošiančia gamta ir pastarųjų dienų Mažosios Dailidės ežerėlio vaizdas gerokai pribloškė ne vieną – čia vanduo baigia išsekti. Ar tai reiškia, kad šią vasarą alytiškiai maudytis šiame vandens telkinyje negalės? Alytaus miesto vicemeras Šarūnas Klėgeris tai patvirtina.

„Iš tikrųjų Mažosios Dailidės situacija nėra gera. Dėl to mes buvome susitikę ir su „Dzūkijos vandenų“ atstovais, kurie šiuo metu vykdo Didžiosios Dailidės vandenvalos darbus. Žiūrėjome, kokie galimi problemos sprendimo būdai, nes tiek Didžioji, tiek Mažoji Dailidės yra susiję gruntiniais vandenimis. Svarstėme galimybę pradėti pildyti Mažąją Dailidę vandeniu, tačiau paaiškėjo, kad dėl to gali sutrikti kai kurie vandenvalos projekto darbai“, – sakė Alytaus miesto vicemeras Šarūnas Klėgeris.

Pasak jo , šiuo metu Didžiojoje Dailidėje vyksta intensyvūs vandenvalos darbai, iškastas didelis kiekis grunto, organizuojami betonavimo darbai. Didžiosios Dailidės ežerėlis šiuo metu yra išsausintas, vanduo iš jo išpompuotas, taigi dėl to išseko ir Mažoji Dailidė.

„Galime tik pasidžiaugti, kad tas vandenvalos projektas po daugybės metų pagaliau pradėtas vykdyti ir šių metų rugsėjį jis turėtų būti baigtas. Įvykdyti vandenvalos darbai išvalys abiejų Dailidžių vandenis ir turėsime kur kas švaresnius vandens telkinius. Atsižvelgsime į vykdomų darbų etapus ir jeigu tik atsiras galimybė mažąjį ežerėlį pripildyti vandeniu ir atstatyti buvusį lygį, mes tą padarysime“, – tvirtino Š. Klėgeris, tačiau patvirtino, kad kol bus vykdomi Didžiosios Dailidės vandenvalos darbai, tol vandens lygis Mažojoje Dailidėje aukštas nebus ir maudytis vasarą alytiškiai čia negalės.

Tiesa, puikus pliažas šią vasarą gyventojų lauks prie Didžiosios Dailidės.

Šio vandenvalos projekto sutartis buvo pasirašyta dar praėjusių metų liepos mėnesį, o numatoma pabaiga – šių metų rugpjūtį. Projekto vertė yra 1,4 milijono eurų.

Vienas komentaras apie “Liūdna žinia alytiškiams: dėl nusekusio vandens Mažojoje Dailidėje maudynių šiemet nebus

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *