Liūdnos žinios: Alytaus miesto šventės šiemet nebus

Alytaus miesto šventės 2019 akimirka. AMS archyvo nuotr.

Šiųmetis Alytaus miesto gimtadienio šventės pavadinimas „Namai suARTina“, panašu, tapo pranašiškas. Birželio 12-14 dienomis Dainų slėnyje turėjusi vykti miesto šventė atšaukiama dėl COVID-19 pandemijos ir pasaulyje bei Lietuvoje susiklosčiusios situacijos. Apie atšaukiamą ilgai planuotą renginį savo socialiniame tinkle „Facebook“ penktadienį pranešė miesto meras Nerijus Cesiulis.

Žinia išties liūdna, mat Alytaus miesto gimtadienio šventė šiemet turėjusi būti įspūdinga.

Praeitais metais Dainų slėnyje koncertavę įvairūs atlikėjai sutraukė dešimtis tūkstančių žiūrovų, šiais metais tikėtasi jų dar daugiau – be daugybės kitų įvairių renginių, buvo suplanuotas įspūdingas grupės SEL ir jos lyderio Egidijaus Dragūno pasirodymas.

Sukviesti į šventę jau buvo ir po pasaulį išsibarstę alytiškiai. Šiųmetis sambūris, pavadintas „Klasiokų susitikimu“, būtų buvęs jubiliejinis, penktasis.

„Šiandien sąlygas diktuoja koronaviruso grėsmė, todėl visus miesto dienų renginius atšaukiame. Dėl mūsų pačių saugumo. Juk nėra nieko brangiau už sveikatą. Miesto dienas švęsime namuose“, – rašė meras N. Cesiulis.

Jis perdavė ir aštrią žinutę politikams, kritikavusiems planus į šventę pasikviesti grupę SEL, kurios pasirodymas miestui būtų kainavęs 20 tūkst. eurų: „Noriu aiškiai pasakyti – jei taip nuoširdžiai rūpi, kiek ir kas kainuoja, vertėtų pasidomėti, kiek pernai kainavo Mamontovo koncertas. Tuos pačius 20 tūkst. Ir kiek apskritai miestui kainuodavo tokios šventės eilę metų atgal. Niekas niekada neverkė ir purvais nesidrabstė. Nepykstu. Artėja rinkimai. Juk reikia pasirodyti, kad toks esi ir kažką veiki“.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *