Valstiečių ir žaliųjų frakcija traukiasi iš daugumos

Valstiečių ir žaliųjų frakcija Alytaus miesto taryboje. Iš kairės: D. Kačiurin, S. Ulčickaitė, V. Račkauskas. AMS archyvo nuotr.

Kurį laiką netilusios kalbos apie Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos norą trauktis iš Alytaus miesto valdančiųjų gretų pasitvirtino. Apie traukimąsi iš daugumos ketvirtadienį vykusio nuotolinio tarybos posėdžio metu pranešė frakcijos seniūnė Skaistė Ulčickaitė.

Pasak jos, sprendimą lėmė Lietuvos Valstiečių ir žaliųjų sąjungos Alytaus miesto skyriaus narių sprendimas – visuotinio susirinkimo metu balsuodami jie pasisakė „prieš“ frakcijos likimą valdančiųjų gretose, mat nepritaria paskutiniesiems Dzūkijos sostinės valdžios sprendimams. „Nuo šiol balsuodami paremsime tik tuos sprendimus, kurie bus naudingi Alytaus miestui“, – frakcijos vardu kalbėjo seniūnė.

Po pranešimo meras N. Cesiulis tepasakė, jog lauks oficialaus frakcijos rašto nuotoliniu būdu.

Tai skaudus smūgis valdantiesiems, mat po Valstiečių ir žaliųjų pasitraukimo daugumos oficialiai nebeliko. Iškart po rinkimų, praeitų metų balandį, suformuotojoje koalicijoje beliko vos 3 iš 5 buvusių frakcijų – Lietuvos socialdemokratų, Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijų bei Liberalų sąjūdžio, tai yra 11 narių.

Alytaus miesto tarybos dauguma ir iki šiol buvo gana trapi – ją sudarė vos 14 iš 27 tarybos narių, kai dar sausį jos gretas paliko „Alytaus piliečių“ frakcija. Trys „pilietininkai“ pareiškė, jog nepritaria tam, kas paskutiniu metu vyksta Alytaus mieste ir su koalicijos partneriais jiems ne pakeliui. Jie nusprendė toliau dirbti opozicijoje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *