Šventinis savaitgalis Dzūkijoje: keliautojų netrūko, o pacientų – kaip įprastai

Alytaus apskrities VPK ir Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės nuotraukos.

Šventinis Velykų savaitgalis šiemet buvo kitoks, tačiau Alytaus apskrities tarnyboms darbo netrūko. Net ir apribojus transporto eismą tarp šalies miestų ir miestelių, netrūko įvairiausių priežasčių prispaustų transportu keliaujančių entuziastų, kuriems galiausiai vistiek teko apsisukti ir grįžti, nes pareigūnai jų į miestus neįleido. Alytaus ligoninės Priėmimo medikams šios Velykos taip pat buvo kitokios nei įprastai, mat pacientų srautas per tris šventines dienas buvo kaip įprastą karantino savaitgalį. Alytaus miesto savivaldybė pranešė, kad šventinį savaitgalį naujų COVID-19 atvejų Alytuje nenustatyta, o vienas koronavirusu sirgęs alytiškis netgi pasveiko.

Į apskritį įleido apie 20 tūkst. transporto priemonių

Per šventinį savaitgalį į Alytaus apskritį buvo įleista apie 20 tūkst. transporto priemonių, vien į Alytų – 7 tūkstančiai. Neįleista atitinkamai – apie pusė tūkstančio ir virš 300.

„Į Alytaus miestą įvažiuoti bandžiusiųjų pasiaiškinimai buvo tradiciniai. Vieni jų sakė, kad važiuoja, nes reikia sutvarkyti kapus, apsipirkti parduotuvėje, esą kaimų parduotuvėse nėra didelio pasirinkimo, buvo ir važiuojančiųjų pirkti detalių automobiliams, juos remontuotis, keistis padangas. Buvo ir tokių, kurie prisipažino važiavę aplankyti senelius. Vienas vyriškis, įsidėjęs į automobilį bulvių, vežė jas į Kauną savo dukrai studentei. Nežinojusių apie tokius kelionių apribojimus daug nebuvo, tačiau buvo ir ne taip supratusiųjų, kaip bus vykdoma kontrolė“, – pasakojo Kristina Janulevičienė, Alytaus policijos atstovė.

Pasak jo, bendrai situacija nebuvo tokia jau bloga, nors transporto priemonių srautų skaičius nebuvo toks jau mažas. Tie, kurie vyko kur nors dėl rimtų priežasčių, su savimi turėjo pasiruošę įvairius dokumentus, darbdaviai darbuotojams buvo parūpinę apie savaitgalį organizuotą darbą, o vietą ir laiką liudijančias pažymas.

Policijos pareigūnai surašė ir administracinių pažeidimų protokolų už karantino sąlygų nesilaikymą. Alytuje trims Vidzgirio miške be apsaugos priemonių žibuokliavusiems asmenims, iš kurių du nepilnamečiai, dėl jiems skirtų baudų už tai teks patuštinti pinigines. Visiems trims bendrai teks mokėti daugiau kaip pusė tūkstančio eurų baudą.

Būta ir kelių eismo taisyklių pažeidimų. Šventinio savaitgalio laikotarpiu tam tikruose miesto prieigų ruožuose eismą draudžiančiais kelio ženklais buvo užtverti įvažiavimai, tačiau vienas vairuotojas už jų nepaisymą buvo nubaustas. Vienas vairuotojas, teigęs važiuojantis į darbą, buvo pričiuptas neblaivus. Jis į alkoholio matuoklį įpūtė 1,02 promilės.

Nemažai pažeidimų buvo užfiksuota Varėnoje, apsaugos priemonių viešose vietose  nedėvėjimo atvejų, asmenų susibūrimų.

Medikams – įprastas karantino savaitgalis

Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės Priėmimo-skubiosios pagalbos skyriaus medikai džiaugiasi, kad šventinis savaitgalis nepasižymėjo itin dideliu pacientų srautu, kaip buvo tikimasi. Per tris dienas buvo apie 180 pacientų.

„Įprastai per šventes būna pilnas priėmimas, o šis buvo įprastas kaip ir per visą karantino laikotarpį. Jeigu taip dirbtume visuomet, tai būtų gerai. Darbinga buvo visa šeštadienio para, sekmadienis buvo ramesnis, o pirmadienį vėl sulaukėme didesnio pacientų srauto. Bendrai vertinant visą šventinį savaitgalį, turėjome nemažai į ligoninę paguldytų pacientų į reanimacijos, traumatologijos, vidaus ligų skyrius. Mūsų stebėjimo poste antradienio rytą radau tris pacientes. Pacientai į mus kreipėsi dėl kraujotakos sutrikimų sąlygotų negalavimų, buvo ir pacientų su infarktų, insultų diagnozėmis.  Buvo ir sukarščiavusių pacientų bei įtarimų dėl COVID-19 infekcijos. Buvo paimti tepinėliai ir dabar laukiame tyrimų atsakymų. Su tais pacientais personalas dirba dėvėdami specialias apsaugas“, – situaciją apibūdino Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės Priėmimo-skubiosios pagalbos skyriaus vedėja Vilma Krušnienė.

Darbo per šventinį savaitgalį nebuvo nutraukęs ir Alytaus mobilios patikros punktas. Pasak Alytaus poliklinikos direktoriaus Mariaus Jasaičio, per tirs dienas iš viso buvo paimta 30 mėginių – šeštadienį – 17, sekmadienį – 9 ir pirmadienį – 4. Visi šeštadienio ir sekmadienio mėginių rezultatai buvo neigiami, o pirmadienio rezultatai dar nėra žinomi.

Karščiavimo klinikoje iki pirmadienio 10 val. ryto registruotų pacientų taip pat nebuvo.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *