Karantino savaitgalį gyventojai traukė į Birštoną

Alytaus apskr. VPK nuotraukos.

Pirmosios praėjusio savaitgalio pusės orai taip ir viliojo visus išeiti į lauką ir pasigrožėti bundančia gamta, pasimaudyti saulės spinduliuose, tačiau pandemija gyventojų planus dėlioja šiek tiek kitaip. Savaitgalį buvo sustiprintos Alytaus apskrities policijos pajėgos ir pareigūnai patruliavo po viešąsias erdves. Daugiausiai darbo šįkart pareigūnai turėjo Birštone.

„Norime pasidžiaugti, kad gyventojai tampa sąmoningesni ir suvokia pandemijos grėsmę. Alytaus mieste buvo pakankamai ramu, tačiau sulaukėme nuotraukų ir pranešimų apie tai, kad žmonės gausiai lankosi po Tūkstantmečio tiltu, prie piliakalnio. Nuvykus į tas vietas, pareigūnai įspėjo žmones, tačiau dauguma jų laikėsi rekomendacijų laikytis saugių atstumų, buvo tik su šeimos nariais. Druskininkuose šį savaitgalį buvo ypatingai ramu, žmonių susibūrimų viešose vietose užfiksuota nebuvo“, – situaciją komentavo Alytaus apskrities policijos atstovė Kristina Janulevičienė.

Tiesa, kiek daugiau lankytojų savaitgalį sulaukė Birštonas. Tiek gyventojai, tiek svečiai iš kitų vietovių būriavosi kurorto panemunėje, vaikštinėjo pasivaikščiojimo takais. Pareigūnams teko priminti, kad negalima būriuotis viešose vietose ir laikytis karantino sąlygų. Tiesa, pareigūnai kol kas gyventojų nebaudžia už karantino sąlygų nesilaikymą ir protokolų nerašo, tik surenka informaciją ir perduoda Nacionaliniam sveikatos centrui. Seime jau pirmadienį  turėtų būti apsispręsta dėl šių įgaliojimų suteikimo policijai.

Pasak K. Janulevičienės, teko užfiksuoti ir tokių atvejų, kai buvo pažeidinėjamas kelių eismo saugumas, buvo sulaikyti prie vairo neblaivūs sėdėję piliečiai. Teko vykti į smurtinius artimoje aplinkoje iškvietimus.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *