Koronavirusas diagnozuotas jau keturiems alytiškiams, paviešintas vienas maršrutas

Panašu, jog Alytaus miesto mero Nerijaus Cesiulio socialinio tinklo „Facebook“ paskyra tampa kone pagrindiniu informacijos šaltiniu alytiškiams apie koronaviruso plitimą mieste. Ketvirtadienį Dzūkijos sostinės vadovas čia  pasidalino dar viena žinia – COVID-19 diagnozę išgirdo jau ketvirtas alytiškis.

Tuo pačiu buvo paviešinta ir iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) gauta informacija apie tikslias vieno iš jų lankymosi vietas. Alytiškis, kuriam vakar buvo nustatytas koronavirusas, kovo 10 d. (antradienį) lankėsi automobilių remonto ir autodetalių parduotuvėje „Ersida“, Ūdrijos g. 39. Kovo 15 d. (sekmadienį) apie 20 val. apsipirkinėjo prekybos centre „Maxima“, Santaikos g. 34G. Kovo 24 d. (antradienį) jis kreipėsi į Alytuje esantį mobilų tyrimų punktą, kur buvo nustatytas COVID-19.

„Ir čia ne mažiausia bėda. Kai vyras pasijuto blogai ir dar nežinojo, kad serga COVID-19 – jo žmona dar dirbo. O dirba ji Alytaus rajono savivaldybės greitosios medicinos pagalbos stoty medike. Nuo kovo 19 d. turi nedarbingumą. Dabar ji taip pat jaučia tuos pačius simptomus. Šiandien jai atliktas tyrimas – rezultatai bus rytoj“, – informavo meras.

Anot jo, apie pirmąjį pacientą iš Alytaus, kuriam koronavirusas oficialiai buvo patvirtintas pirmadienį, kol kas NVSC nepateikė jokios informacijos. Žinoma tik tai, kad jis kovo 10 dieną grįžo iš Airijos, Dublino, šiuo metu yra gydomas Vilniuje, Santaros klinikose. Iki pasijuntant blogai, jaunas vyras gana aktyviai bendravo su kitais alytiškiais, ilgiau negu savaitę dirbo kolektyve. Tiesa, vietos gydymo įstaigose nesilankė, pasijutęs blogai – praeitą savaitę, naktį iš penktadienio į šeštadienį – buvo išvežtas į sostinę.

Kitas alytiškis, pasak mero, atsakingas pilietis: niekur nesilankė, su šeima buvo namuose. Šeimos nariai taip pat laukia pasitikrinimo.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *