Karantino metu padangos rūšiavimo centruose nepriimamos – jas palikite pardavėjams

Netrukus prasidės intensyvus automobilių padangų keitimo sezonas. Jo metu privaloma visas senas, naudojimui netinkamas padangas palikti ten, kur įsigyjamos naujos, arba palikti autoservisuose, kur jos montuojamos.

„Padangų pardavėjai privalo vykdyti savo prievolę tvarkyti naudotas padangas, kurios karantino metu Rūšiavimo centruose (didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelėse) nebus priimamos. Visos padangos turi likti ten, kur perkamos ar anksčiau buvo pirktos naujos – norint palikti anksčiau įsigytas padangas reikia turėti pirkimo čekį“, – sakė Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro (ARATC) Rūšiavimo centrų veiklos organizavimo padalinio vadovas Linas Brazauskas.

Jis priminė, kad karantino metu Rūšiavimo centruose nepriimamos ne tik naudotos padangos, bet ir kitos apmokestinamos atliekos, kurias priduodant reikia pildyti deklaracijas ar kitokios formos dokumentus.

Tai padaryta atsižvelgiant į Aplinkos ministerijos rekomendacijas ir siekiant maksimaliai apsaugoti Rūšiavimo centrų darbuotojus bei lankytojus nuo galimo užkrato.

Pagal anksčiau patvirtintą tvarką, gyventojai, norėdami priduoti į Rūšiavimo centrus lengvųjų automobilių padangas, automobilių plastikus, privalo užpildyti atitinkamų formų dokumentus, tad kontaktas tarp atliekas atvežusio gyventojo ir aikštelės prižiūrėtojo būtų neišvengiamas ir galėtų tapti papildoma grėsme.

Pasikeitus situacijai, rūšiavimo centrai gali būti ir visai uždaryti. Alytaus regione jie savo veiklos nenutraukia – dirba pagal nustatytą grafiką. Gyventojai čia gali atvežti ir palikti neapmokestinamas atliekas, tačiau tą daryti rekomenduojama tik esant būtinumui ir laikantis visų privalomų reikalavimų – vengti kontaktų su aplinkiniais, išlaikyti bent 2 metrų atstumą, naudoti vienkartines pirštines ir dezinfekcinį skystį.

Daiktų mainų punktai karantino metu neveikia – į juos užeiti negalima, naudoti daiktai neišduodami.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *