Druskininkiečiai vienijasi: į pagalbą senjorams skuba savanoriai

Šalies vadovams griežtinant karantino sąlygas, vis didesniam skaičiui žmonių nerekomenduojant išeiti iš namų bei ribojant prekybos centrų pirkėjų aptarnavimo sistemą, ypač aktuali tampa savanorių pagalba.

Nuo pat karantino pradžios Druskininkuose pradėta burti savanorių komanda, kuri dabar jau pasiekė ketvirtį šimto narių. Komandos veiklai vadovaujantis Druskininkų savivaldybės Jaunimo reikalų koordinatorius Juozas Kazlauskas teigė, jog šiuo metu į savanorių gretas užsiregistravo 25 nariai, taip pat jiems pasirengę talkinti Gynybos paramos fondo Druskininkų skyriaus savanoriai.

J. Kazlauskas sakė, jog savanorių yra iš įvairių savivaldybės vietų, todėl užduotis bus galima racionaliai paskirstyti, pagal savanorių ir pagalbos prašytojų gyvenamąsias vietas.

Kokias problemas savanoriai gali padėti išspręsti druskininkiečiams? Savivaldybės socialinės paramos skyriaus vedėja Marytė Sasnauskaitė teigė, jog yra senjorų, kurie neturi artimųjų Druskininkuose, jiems reikia nupirkti vaistų, maisto, išspręsti kitas skubiais problemas, tai padaryti gali į pagalbą atėję savanoriai.

M. Sasnauskaitė pripažino, jog dabar dėl pagalbos kreipiasi labai nedaug žmonių, dažniausiai buvo prašoma nupirkti vaistų ir maisto produktų, tačiau tęsiantis karantinui, pagalbos gali prireikti. Skyriaus vedėja teigė, jog savanorių pagalbos prireikė vienai onkologine liga sergančiai ligonei, savanoris savo automobiliu ją nuvežė pas sostinės medikus.

„Žmonės dar turi prisipirkę maisto produktų, apsirūpinę vaistais, tačiau po savaitė kitos atsargos baigsis, o iš namų išeiti nerokomenduojama, todėl savanorių pagalba bus labai svarbi“, – sakė M. Sasnauskaitė.

Ji pastebėjo, jog šiuo metu pagalbos kreipiasi kituose miestuose gyvenantys druskininkiečių artimieji, prašydami padėti Druskininkuose gyvenantiems savo tėvams ar seneliams.

Visa informacija apie pagalbos poreikį suplauks telefonu (8313) 58072, tada Socialinės paramos centro specialistai įvertins pagalbos vietą ir pobūdį bei perduos informaciją savanoriams.

Vakar savanoriai atliko pirmąją užduotį – išplatino visame mieste plakatus su naudinga informacija apie gyvenimo ypatumus karantino metu.

Kartu su Druskininkų savanoriais šį darbą atliko ir Gynybos paramos fondo savanoriai. Vienas iš šios organizacijos atstovų Dominykas Šinkonis teigė, jog jis atstovauja visoje Lietuvoje veikiančiai savanorių organizacijai, dirbančiai su „Maisto banku“ ir atliekančiai kitas savanorystės funkcijas.

„Mūsų organizacijos centrinės būstinės vadovai uždraudė savanoriauti be apsaugos piremonių. Maloniai nustebino Druskininkai, kurie mums suteikė visas būtinas priemones. Dabar mes Druskininkuose iš įmonių renkame nepanaudotas maisto atsargas, kurias perduosime tiems, kam jų labiausiai reikia, o paskui prisijungsime prie Druskininkų savanorių komandos“, – sakė D. Šinkonis.

Druskininkų savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *