Alytuje patvirtintas pirmasis koronaviruso atvejis

„Deja, turiu pranešti, kad turime pirmąjį koronaviruso atvejį Alytuje“, – pirmadienio popietę savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje žinia pasidalino Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis.

Pasak jo, užsikrėtęs pacientas kovo 10 dieną grįžo iš Airijos, Dublino ir šiuo metu yra gydomas Vilniuje, Santaros klinikose. Iki pasijuntant blogai, jis aktyviai bendravo su kitais alytiškiais, ilgiau negu savaitę dirbo kolektyve. Tiesa, vietos gydymo įstaigose nesilankė, pasijutęs blogai – naktį iš penktadienio į šeštadienį – iškart buvo išvežtas į sostinę.

„Dar kartą nuoširdžiai visų prašau – sustokime, kad susitiktume dar kartą. Gatvėse, parkuose, prekybos centruose matau būrius žmonių. Nejaugi sunku suprasti, ką reiškia karantinas? Vienintelis dalykas, kurį mes visi galime padaryti – apriboti keliones, pramogas, dirbti nuotoliniu būdu. Jeigu kažkur kažko reikia – paklauskime savęs, ar tikrai būtina“, – į gyventojus kreipėsi Dzūkijos sostinės vadovas.

Portalas Dzūkijosveidas.lt primena, jog siekdamas suvaldyti užkrečiamųjų ligų plitimą, Nacionalinis visuomenės sveikatos centras vykdo visų COVID-19 atvejų epidemiologinį tyrimą (apklausia atvejus, aiškinasi užsikrėtimo aplinkybes, sąlytį turėjusius asmenis bei kitą epidemiologiškai svarbią informaciją). Taigi, kokiose tiksliai vietose lankėsi koronavirusu užsikrėtęs alytiškis, turėtų paaiškėti jau artimiausiu metu.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, šiuo metu Lietuvoje užfiksuoti 154 užsikrėtimo COVID-19 infekcija atvejai.

6 komentarai apie “Alytuje patvirtintas pirmasis koronaviruso atvejis

  1. Vienur rašo kad Vilniuje ištyrus nepasitvirtino, o kaip yra is tikrųjų turėtų pranešti miesto valdžia!

  2. Jeigu meras sako kad užsikrėtęs virusu aktyviai dalyvavo su Alytiškiais , tai manau žinomas žmogus.

  3. Aš manau kad slept nereik koks tai asmuo nes kiti gal zinos ar buvo kontaktų su ligoniu juk kiekvienam iš mus svarbu sveikatos jam

  4. Nors parašytų kokiame miesto rajone. Juk reikėtų dezinfekuoti laiptines ? Kam ta paslaptis naudinga?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *