Nuo pirmadienio nutraukiamas ugdymas visose švietimo įstaigose

Pasaulio sveikatos organizacijai (PSO) paskelbus pandemiją dėl korona viruso, Lietuva suskubo imtis saugumo priemonių ir jau nuo pirmadienio iki kovo 27 dienos visoje Lietuvoje stabdomas ugdymo procesas įstaigose, ugdymo nevykdyti rekomenduojama jau nuo penktadienio. Nutarta, kad šiam laikotarpiui skelbiamos atostogos. Taip pat šalyje uždrausti masiniai renginiai, rekomenduojama nevykti į keliones. Tokiems sprendimams šiandien pritarė Vyriausybė.

Ugdymo įstaigose atostogų laikas bus skirtas pasiruošti mokymo įstaigoms dirbti nuotoliniu būdu.

Ugdymo procesas nutraukiamas tiek darželiuose, tiek aukštosiose mokyklose. Darbdaviams teikiamos rekomendacijos esant galimybei tėvams leisti dirbti namuose. Nesant tokių galimybių, išduoti nedarbo pažymėjimą tokia pat tvarka, sudaryti galimybę gauti atgaline data.

Jeigu šeima neturi galimybių neiti į darbą ir likti namuose su vaikais, vienas iš tėvų gaus arba ligos arba laikino nedarbo išmokas.

Apie pamokų nutraukimą dar ketvirtadienio rytą viena pirmųjų paskelbė ir Alytaus Senamiesčio pradinė mokykla, kurioje mokinių sergamumas siekia 30 procentų. Ketvirtadienio rytą Alytaus Senamiesčio pradinė mokykla visai bendruomenei išplatino pranešimą apie tai, kad nuo penktadienio iki ateinančio antradienio įskaitytinai nutraukiamos pamokos, nes ketvirtadienį į mokyklą dėl sezoninio gripo ir ūminių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų neatvyko 30 proc. mokinių.

„Prašome į mokyklą šiuo laikotarpiu mokinių nevesti“, – rašoma pranešime.

ATNAUJINTA

Alytaus miesto savivaldybė priėmė sprendimą visas ugdymo įstaigas – darželius, mokyklas, kolegiją – uždaryti nuo penktadienio. Atšaukiami ir visi kultūros, pramogų, sporto, laisvalaikio ir kiti renginiai, stabdoma kino teatro, teatro, muziejų, sporto klubų veikla. Savivaldybė alytiškius aptarnaus tik nuotoliniu būdu – telefonu arba internetu.

„Noriu asmeniškai paprašyti visų darbdavių ir darbuotojų – jeigu yra galimybė – dirbkite iš namų nuotoliniu būdu. Jei su darbdaviu lietuviškai susikalbėti nepavyksta – išnaudokite atostogas.

Turime suprasti – sveikatos už jokius pinigus nenusipirksi. Privalome susitelkti. Elgtis atsakingai ir sąmoningai. Atsarga gėdos nedaro“, – skelbia Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis.

Jis gyventojus ragina atšaukti visas komandiruotes, atsisakyti nebūtinų susitikimų, organizuoti juos virtualioje erdvėje.

„Maksimali izoliacija reikalinga, kad būtų galima suvaldyti viruso plitimą ir išvengti Italijos scenarijaus“, – teigia miesto vadovas.

Vienas komentaras apie “Nuo pirmadienio nutraukiamas ugdymas visose švietimo įstaigose

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *