Alytus švenčia: Su 30-uoju laisvės pavasariu, Lietuva!

Nors jubiliejinė Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo šventė išaušo lietinga, ryškūs saulės spinduliai kartkartėmis prasiskverbdavo pro pilkus debesis, kviesdami tautą švęsti Nepriklausomybės pavasarį. Visaip kaip ta nepriklausomybės viltis suspindusi lygiai prieš trisdešimt metų. Nepabūgę nei permainingo oro, nei visai čia pat siaučiančių virusų, alytiškiai gausiai rinkosi į Rotušės aikštę paminėti Lietuvos laisvę.

Miesto širdis nušvito Lietuvos trispalvės atributika, kuria buvo pasipuošę šventės dalyviai. Rotušėje išsirikiavo Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų bataliono, KASP Dainavos apygardos 1-osios rinktinės ir Alytaus A. Juozapavičiaus 1-osios šaulių rinktinės karių ginkluotės technika. Šventės dalyviai galėjo ne tik stebėti karines pramogas, bet ir paragauti kareiviškos košės.

Iškilmingas Kovo 11-osios minėjimas „Nepriklausomybės pavasaris“ prasidėjo tradicine šventine eisena. Pasirodymus dovanojo  „Drevinuko“ mokyklos-darželio ir Alytaus kultūros centro meno kolektyvai, Dzūkijos mokyklos mokiniai, miesto vaikų ir jaunučių chorai, grojo Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų bataliono Sausumos pajėgų orkestras.

Alytiškius su jubiliejine tautos švente sveikino Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis: „Lietuvos laisvei ir nepriklausomybei – 30 metų. Tai daug, ar mažai? Tikėtina, kad paklausus pas jaunuolį, stovintį ant scenos, jis atsakytų, kad daug. Bet jeigu paklausčiau pas šimtametį senolį, sakytų, kad tai tik žiedo pumpurėlis. Aš labai džiaugiuosi, kad Lietuvos nepriklausomybė yra šiek tiek jaunesnė už mane. Ir viso to nebūtų, jeigu ne 124 drąsūs lietuviai, juodu ant balto pasirašę už Lietuvos nepriklausomybę. Šiandien mes esame drąsūs išsakyti savo nuomonę, kritikuoti, nesutikti, bet prieš trisdešimt metų viskas buvo kitaip. Tie žmonės, padėję lemtingiausią parašą gyvenime, nežinojo, ar tą vakarą sugrįš namo, jie nežinojo, ar iš vis turės namus, ar dar kartą pamatys savo artimuosius. Bet jie tikėjo, tikėjo Lietuva, geresniu rytojumi, jumis. Kovo 11-oji nenukrito iš dangaus. Tai buvo ilgas kelias. Šiandien esame laisvi ir Dievas mato, kad ne tas stiprus, kuris muša, stiprus tas, kuris atlaiko ir ne tas drąsus, kuris plaukia pasroviui, o tas, kuris iki galo atstovi savo idėją. Tie žmonės pasirašė ir iškovojo Lietuvos nepriklausomybę ir perdavė ją mums. Branginkime tai, ką turime, nes tik laisvi užaugam dideli.“

Sveikinimus alytiškiams skyrė ir Seimo nariai Julius Sabatauskas bei Robertas Šarknickas.

Į Rotušės aikštę renginio metu sugrįžo ir 8-ojo šventinio bėgimo „Geroji žinia su Rafaeliu Pašajevu“ dalyviai, kuriuos alytiškiai pasitiko ovacijomis.

Po minėjimo alytiškius Alytaus miesto teatre subūrė šventinis koncertas, kuriame savo pasirodymus dovanojo grupės „Velvet“, „Willie Valo“, „ALT United“, „Andy Abro band“ ir Jurgis Bruzga su grupe.

Vienas komentaras apie “Alytus švenčia: Su 30-uoju laisvės pavasariu, Lietuva!

  1. su trisdesimtuoju kolonijines valstubes gimtadieniu.esame kolonija,vergai…Tai tiesa

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *