Įpareigojimas Alytaus politikams – panaikinti sprendimą dėl posėdžių transliacijos per televiziją

Alytaus politikų užmojams tarybos posėdžius transliuoti per televiziją lemta subliukšti. Alytaus miesto savivaldybės taryba gavo Vyriausybės atstovo Vilniaus ir Alytaus apskrityse Juliaus Arlausko raštą, kuriame teigiama, kad sausio pabaigoje Alytaus miesto politikų priimtas sprendimas tarybos posėdžius transliuoti per televiziją prieštarauja teisės aktams ir turi būti panaikintas.

Praėjusios savaitės pabaigoje atsiųstame rašte siūloma šį sprendimą panaikinti artimiausiame tarybos posėdyje, bet ne vėliau kaip vieną mėnesį rašto gavimo datos. Jeigu politikai ignoruos tokį Vyriausybės atstovo siūlymą, nesvarstys šio klausimo artimiausiame tarybos posėdyje ar neprašys atidėti termino, veikiausiai bus kreipiamasi į teismą.

Daugybę diskusijų išprovokavusį sprendimą Alytaus miesto tarybos posėdžius transliuoti per televiziją inicijavo „Už Alytų“ pirmininko Tomo Pačėso pavaduotoja Laura Radzevičiūtė ir socialdemokratas Jurgis Krasnickas. Tokią iniciatyvą jie argumentavo esą ne visi Alytaus miesto gyventojai naudojasi internetu, ypač garbaus amžiaus alytiškiai, todėl būtų tikslinga tarybos posėdžius viešinti ir per televiziją. Priekaištų negailėta ir dėl tiesioginių tarybos posėdžių transliacijų kokybės.

Kai kurie tarybos nariai siekė pasipriešinti tokio sprendimo priėmimui įžvelgdami tam tikras Alytaus miesto tarybos nario, judėjimo „Už Alytų“ pirmininko Tomo Pačėso sąsajas su vietine televizija.

Šiam sprendimui pritarė 14 tarybos narių ir Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktoriui Rolandui Juoniui buvo pavesta nedelsiant paskelbti ir organizuoti posėdžių transliavimo per televiziją viešą konkursą bei suplanuoti ir numatyti tam lėšas 2020 metų savivaldybės biudžete.

R. Juonys teigė, kad iki šiol jokie procesai nėra pradėti ir dabar lauks, koks bus tolesnis tarybos sprendimas.

Kaip ši situacija klostysis toliau, informuosime vėliau.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *