Keičiasi automobilių plastiko priėmimo į rūšiavimo centrus tvarka

Nuo 2020 m. kovo 1 dienos fiziniai ir juridiniai asmenys, norintys priduoti automobilinių plastiko atliekas   (bamperių, kuro bakų, smulkių plastikų, panelių ir kt.) į Alytaus regiono rūšiavimo centrus (atliekų surinkimo aikšteles) už tai turės mokėti pagal patvirtintą įkainį – 0, 27 euro už kilogramą atliekų.

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centras primena, kad automobilių plastiko atliekos nepriskiriamos atliekoms iš komunalinio atliekų srauto ir jų tvarkymas negali būti finansuojamas vietinės rinkliavos lėšomis.

Po automobilių ardymo susidariusias atliekas turi tvarkyti ir už tai mokėti automobilių ardymo veikla užsiimantys ir teisę vykdyti tokią veiklą turintys fiziniai bei juridiniai asmenys.

Gyventojai ar įmonės, turintys netinkamų naudoti automobilių, privalo kreiptis į  Eksploatuoti netinkamų transporto priemonių tvarkytojų asociaciją (ENTPTA), kuri nurodys arčiausiai esančius ir legalia veikla užsiimančius tvarkytojus.

Jei automobilis remontuojamas, remonto metu susidariusias atliekas reikia palikti remonto įmonėse, kurios šias atliekas turi sutvarkyti pagal teisės aktų reikalavimus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *