Alytaus kultūros centro vadovė palieka pareigas ir keliasi į Kauną

Alytaus miesto savivaldybės nuotraukos.

Alytaus kultūros centras (AKC) nuo kovo 31 dienos lieka be vadovo. Pusantrų metų jam vadovavusi choro „Varsa“ chormeisterė Klaudija Aleksandravičiūtė palieka pareigas ir savo karjerą suka į platesnius vandenis. Ji vadovaus Kauno kultūros centrui. Alytaus miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėjos Vilmos Liaukuvienės teigimu, įstaigai teks ieškoti naujo vadovo ir neslėpė, kad laukia sunki užduotis.

Surasti naują vadovą – didžiausias iššūkis

„Džiaugiamės, kad mūsų sprendimas priimti jauną direktorę pasiteisino. Pirmieji metai kol susiderinome veiklas, darbus, buvo išties sunkūs, tačiau prasidėjus antriesiems jos vadovavimo metams, supratau, kad bus galima dirbti produktyviai, kūrybingai, įdomiai. Direktorė dirba atsakingai, gyvena savo darbu. Subūrė jauną kolektyvą. Perspektyvos buvo šviesios“, – kalbėjo V. Liaukuvienė.

K. Aleksandravičiūtė Alytaus kultūros centro vadovės kėdę palieka nuveikusi daug prasmingų darbų – buvo pakeistas įstaigos pavadinimas, logotipas, atnaujinta internetinė svetainė, atsirado daugybė įvairaus žanro, visų amžiaus grupių žmonėms skirtų renginių, suburtas jaunas kolektyvas.

„Direktorė spalvotomis medvilnės gijomis savotiškai susiuvo buvusių kultūros rūmų praeitį su dabartine įstaigos veikla. Jos dėka atsirado skiltis apie Medvilnės rūmų praeitį, istoriją“, – teigė V. Liaukuvienė.

K. Aleksandravičiūtė kol kas planuoja tęsti savo kaip chormeisterės darbą su choru „Varsa“.

Pasiteiravus, kada planuojama pradėti naujo AKC vadovo paieškas, vedėja teigė dar nėra žinoma. Iki tol direktorės pareigas laikinai perims įstaigos direktorės pavaduotoja meno reikalams Vita Sakavičiūtė. V. Liaukuvienė neabejoja, kad surasti naują vadovą bus sunku, nes galinčių vadovauti kultūros sričiai, turinčių reikiamų kompetencijų ir progreso žmonių trūksta visoje Lietuvoje. Net Kaunas, turėdamas daug didesnį kultūros lauką, kultūros centro vadovo ieškojo ne tik tarp kauniečių. Varėnos kultūros centras taip pat vadovo neturi jau antrus metus.

Naujų galimybių – į Kauną

K. Aleksandravičiūtė dalyvavo Kauno kultūros centro direktoriaus konkurse ir jį laimėjo. Portalas „Dzūkijos veidas“ kalbino direktorę apie įvykusias permainas jos gyvenime ir sprendimą palikti atsakingas pareigas Alytuje.

„Pirmiausia, esu be galo dėkinga tiems, kurie suteikė galimybę savo žinias ir patirtį pritaikyti Alytaus kultūros centre, patikėjo jaunu žmogumi. Dėkoju ir tiems, kurie tuos darbus pastebėjo, vertina ir kritikuoja. Tai itin stipriai veda į priekį.

Kodėl palieku dabartines pareigas? Man svarbiausia – asmeninis tobulėjimas ir rezultatai. Svarbu ir bendraminčiai, mane supanti intelektinė aplinka bei, žinoma, nauji iššūkiai ir galimybė tobulėti sparčiu žingsniu.  Suprantu, kad Alytuje būti pastebėtu neužtrunka. Visgi, šiuo jaunu laikotarpiu noriu būti ne tik kitiems geru vadovu, bet ir pati turėti lyderius šalia. O gal į gimtąjį Alytų dar grįšiu, sukūrusi šeimą, pasiilgusi ramaus ir lėto gyvenimo – čia nuostabi aura“, – portalui „Dzūkijos veidas“ komentavo K. Aleksandravičiūtė.

Nors jaunoji vadovė persikraustys gyventi į Kauną, ji tikino, kad su Alytumi sąsajų nutraukti neketina, nes Alytus – jos gimtas miestas, kuriame užaugo ir čia gyvena jos tėvai.

„Tikrai nebūsiu retas svečias gimtinėje, tačiau savo ateitį, šeimą ir karjerą  bent kol kas projektuoju Kauno mieste“, – sakė K. Aleksandravičiūtė.

Ji pasidžiaugė, kad šiuos metus Alytaus kultūros centras pradėjo sėkmingai ir tai rodo darbai – aiškiai suplanuotas 2020 m. renginių tinklelis, finansinė įtaigos sritis, o uždirbamos lėšos auga, aiškiai didėja lankytojų-žiūrovų skaičius, susibendravusi komanda tampa ambicingesnė.

„Manau, kad pateisiname miestiečių lūkesčius, siūlydami ne vieno žanro renginius,  koncertus mieste, kartu pastiprinome centro komunikaciją, viešumą“, – sakė direktorė.

Tikisi darbų tęstinumo

Palikusi centro vadovės pareigas, K. Aleksandravičiūtė norėtų, kad būtų tęsiami pradėti darbai, kad ir toliau būtų tobulinamas renginių tinklelis pritraukiant vertingų pasirodymų, plečiama meno kolektyvų veikla ir būtų didinamas jų žinomumas, taip pat, kad būtų tęsiamas gyvosios atminties kultūros projektas ,,Medvilnės laikai“, stiprinama išorinė ir vidinė komunikacija. Ypač jai svarbu nuolat stiprinti komandą bei tarptautinių patirčių galimybes.

„Visgi, baigus darbus, nors tai jau nebebus mano valioje, norėčiau, kad komandos formavimas liktų svarbiu prioritetu. Mano, kaip vadovės patirtis rodo, kad nėra lengva rasti žingeidžių, kompetetingų žmonių, norinčių dirbti kultūros srityje, kai darbas ne visada yra atlyginamas adekvačiai. Ir mintyje turiu ne tik darbo užmokestį, kartais pats požiūris į kultūrą numuša entuziazmą.

Linkiu, kad naujasis man brangaus Alytaus kultūros centro vadovas turėtų meilę ir kultūrai, ir žmonėms – tiek miestiečiams, jų poreikiams, tiek vidinei komandai, kuri ir nuverčia kalnus gerąja prasme. Be galo dėkoju kiekvienam kolegai – ir tam, kuris tikėjo mano vizija, ir tam, kuris ginčijosi: visi kartu padarėme taip, kad Alytaus kultūros centru galime didžiuotis net ir visos Lietuvos kontekste“, – kalbėjo K. Aleksandravičiūtė.

Vienas komentaras apie “Alytaus kultūros centro vadovė palieka pareigas ir keliasi į Kauną

  1. Daug tuščiažodžiavimo ir tiek… O apie medvilnę kalbos, tai tarsi BACK to The USSR

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *