Bažnyčią apšvarinęs vagis sulaikytas

Alytaus apskr. VPK nuotraukos.

Alytaus Švč. M. Marijos Krikščionių pagalbos bažnyčią apšvarinęs vagis laimikiu ilgai nesidžiaugė, nes Alytaus policijos pareigūnai jį sulaikė.

Įtariamąjį Alytaus policijos pareigūnai nustatė vos apžiūrėję įvykio vietą ir jį sulaikė su visais įkalčiais. Tai 31-erių metų vyras, kuris teisėsaugai puikiai žinomas. Piktavalis ne kartą teistas už panašius nusikaltimus.

Ankstyvą antradienio rytą į Alytaus Švč. M. Marijos Krikščionių pagalbos bažnyčią atėjęs klebonas pastebėjo, kad maldos namai apiplėšti. Ilgapirštis pasisavino daugybę bažnyčiai priklausiusių daiktų, tarp kurių buvo ir saugomų vertybių. Po nakties iš bažnyčios dingo nedideli vargonai, garso kolonėlė su stiprintuvu, įvairūs reliktiniai paauksuoti apeigoms naudojami indai, į Kultūros paveldo registrą įtraukti daiktai.

Beje, į ilgapirščių akiratį ši bažnyčia patenka ne pirmą kartą. Vasario 14 d. buvo gautas pranešimas, kad iš tų pačių maldos namų buvo pavogtas klavišinis instrumentas-vargonėliai „Casio“ ir mikšeris-stiprintuvas „Voice Kraft U8“. Nuostolis tuomet siekė daugiau kaip 1 000 eurų. Deja, nustatyti įtariamųjų nepavyko. Įvykį tiria Alytaus apskr. VPK pareigūnai.

Kaip teigė Alytaus policijos atstovė Kristina Janulevičienė, tikėtina, kad sulaikytas įtariamasis gali būti susijęs ir su vasario 14-ąją įvykdyta vagyste, tačiau anuomet pavogti daiktai kol kas nerasti. Manoma, kad jie galėjo būti parduoti, tad asmenis, įsigijusius minėtus daiktus, prašoma kreiptis į policiją. Pareigūnai tikina, kad pirkėjui negresia jokia atsakomybė.

Nutverti ilgapirštį pareigūnams padėjo bažnyčios klebono po pirmosios vagystės įrengta filmavimo kamera. Nors iš jos užfiksuotuose vaizduose matomo vagies atvaizdo nustatyti tapatybę buvo sunku, kai kurios detalės leido įtarti asmenybę. Alytaus mieste pareigūnams sučiupus įtariamą pastovios gyvenamosios vietos neturintį asmenį ir jį patikrinus, įtarimai pasitvirtino – jis su savimi turėjo visus antradienio naktį iš bažnyčios pavogtus daiktus. Paaiškėjo, kad į maldos namus jis išties pateko pro duris. Jokių įsilaužimo žymių jis nepaliko.

2 komentarai apie “Bažnyčią apšvarinęs vagis sulaikytas

  1. Juokingas melagingas straipsnis.Nebutu sulaike ir dabar vadiu,jei ne kunigu istatyta vaizdo stebejimo kamera.Policija nesubgebes vagio pagauti,jei pats nepagausi.Kia pats pagauni,tai menta nuopelnus sau greit pasiima

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *