Ambasadorius Alytaus verslininkams atvėrė duris į Kazachstano rinką

Į susitikimą su Alytaus verslininkais atvyko Kazachstano Respublikos ambasadorius Viktoras Temirgayevas, ambasadoriaus patarėjas Serzhan Kadybayev, ambasadoriaus patarėjas ūkio reikalams Sarsen Abduraimov.

Antradienį Alytuje viešėjo Kazachstano Respublikos ambasados atstovai, kurie susitiko su Alytaus verslininkais, besidominčiais verslo plėtra Kazachstano rinkoje. Susitikimo metu verslo atstovams buvo atvertos bendradarbiavimo galimybės.

Į susitikimą atvyko Kazachstano Respublikos ambasadorius Viktoras Temirgayevas, ambasadoriaus patarėjas Serzhan Kadybayev, ambasadoriaus patarėjas ūkio reikalams Sarsen Abduraimov.

„Jeigu Alytus kažkada turėjo kokių nors ryšių su Kazachstanu, tai atėjo laikas užmegzti naujus, nes keičiasi žmonės ir ryšiai“, – sakė Kazachstano Respublikos ambasadorius.

Jis pateikė daug informacijos apie Kazachstano ekonominę situaciją, o ji išties sparčiai auga. Bendras vidaus produktas (BVP) per pastaruosius metus išaugo net 20 kartų, pagal ekonominius rodiklius ši respublika užima 25 vietą ir aplenkė tokias šalis kaip Austrija, Japonija, Ispanija.

Ambasadorius pabrėžė ir palankią Kazachstano geografinę padėtį ekonominių ryšių plėtojimo atžvilgiu bei užsiminė apie aukštą logistikos išvystymo lygį šioje šalyje.

Svečiai teigė besidomintys importo galimybėmis ir jiems ypač imponuoja lietuviška produkcija, ypač pieno produktai. Ambasadorius pastebėjo, kad Lietuva surenka kur kas mažiau pieno nei Kazachstanas, tačiau pastaroji šalis jo perdirba mažai.

Taip pat svečius domina ir lietuviška mėsa – paukštienos, kiaulienos gaminiai. Ambasadorius ypač komplimentų negailėjo lietuviškos produkcijos kokybei, paminėjo kiaušinius ir teigė, kad kol lietuviškas kiaušinis nuvažiuoja iki Kazachstano, jis tampa auksiniu.

Tuos verslininkus, kurie ieško galimybių bendradarbiauti su Kazachstano respublika, ieško investuotojų, ambasadorius kvietė kreiptis į ambasadą tiesiogiai.

Verslininkai taip pat domėjosi verslo plėtros, savo gaminamos produkcijos eksporto galimybėmis, teiravosi dėl bendradarbiavimo franšizės būdu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *