Alytaus šaligatvių ir takų remontas: kur pirmiausia?

Nuo šiol galite sužinoti, kokiu eiliškumu bus įrengiami arba remontuojami takai ir šaligatviai Alytaus mieste. Sudarytame sąraše surašyti visi miesto bendro naudojimo pėsčiųjų, pėsčiųjų ir dviratininkų takai ir šaligatviai bei nustatyti jų vertinimo kriterijai.

Takai ir šaligatviai yra padalinti į keturis atskirus sąrašus pagal jų lokaciją ir naudojimą, t. y.:

  • takai – tik pėstiesiems, kurie yra tarp gyvenamųjų namų daugiabučių namų kvartaluose ir vedantys į mokyklas, viešojo transporto stoteles, rekreacinėse zonose, parduotuves ir pan.;
  • takai, kurie skirti pėstiesiems ir dviratininkams, kuriuos atnaujinus plėstųsi ir jungtųsi miesto dviračių takų tinklas;
  • šaligatviai, kurie yra prie gatvių, skirti tik pėstiesiems;
  • šaligatviai prie gatvių, kurie būtų skirti pėstiesiems ir dviratininkams.

Sąrašas sudarytas atsižvelgiant į tai, kiek šalia tako ar šaligatvio yra gyvenamųjų namų, švietimo ir socialinių paslaugų įstaigų bei kitų įstaigų, atsižvelgta į rekreacines zonas ir į tai, ar takas tinkamas  neįgaliesiems.

Dar pernai metų rudenį sąrašo projektas buvo pristatytas gyventojams ir buvo laukta argumentuotų pasiūlymų. Sąrašo kriterijus pagal gyventojų pastabas peržiūrėjo ir patikslino bei papildė Alytaus miesto savivaldybės tarybos komitetai.

Atsižvelgiant į tarybos narių ir alytiškių siūlymus numatyti atvejai, kuomet sąrašas galės būti koreguojamas:

  • atsiradus arba panaikinus įstaigą ar įmonę, dėl kurios buvimo (nebuvimo) atsiranda (išnyksta) pėsčiųjų (dviratininkų) srautai;
  • įrengus naują konteinerių aikštelę;
  • įrengus naujus objektus ir atsiradus naujo tako poreikiui;
  • iš paskutinės lentelės takas ar šaligatvis galės būti perkeliamas į kitas lenteles, jei stipriai pablogėjo jo būklė, pvz. dėl remontų ar kitų aplinkybių buvo išardytas ar kitaip sugadintas.
  • suremontuotas takas ar šaligatvis, išimamas iš remontuotinų sąrašo ir perkeliamas į atnaujintų takų ir šaligatvių sąrašą.

Pasikeitus aplinkybėms, kurios įtakoja balų skaičių, balai bus pakeičiami pagal pasikeitusią situaciją ir sąrašai tikslinami. Šaligatviai šalia žvyruotų gatvių bus projektuojami ir įrengiami tik kartu su gatvės rekonstrukcija pagal Žvyruotų gatvių studiją. Nauji takai ir šaligatviai bus įrengiami pagal skelbiamą sąrašą eilės tvarka ir pagal skirtas biudžeto lėšas.

Susipažinti su sąrašu galite čia: https://alytus.lt/lt/tvarkome-alytu.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *