Vasario 16-osios klausimas: ar lietuviai kada nors gyveno geriau nei šiandien?

Minėdami 102-ąsias Lietuvos valstybės atkūrimo metines, alytiškiai kaip niekad gausiai susirinko į iškilmingą Vasario 16-osios minėjimą Laisvės angelo aikštėje. Gausiame šventės dalyvių būryje netrūko lietuviškos atributikos, Lietuvos vėliavos spalvų motyvų. Šių metų iškilmingo minėjimo motyvas – „Laiškas mano kraštui“ ir visą savaitę Alytaus miesto merui Nerijui Cesiuliui kirbėjęs klausimas.

Iškilmingas renginys prasidėjo šventine eisena S. Dariaus ir S. Girėno gatve link Laisvės angelo aikštės. Šventės dalyvių būryje buvo ir pats miesto šeimininkas meras Nerijus Cesiulis, jo pavaduotojai Jurgita Šukevičienė bei Šarūnas Klėgeris, Seimo nariai Julius Sabatauskas ir Robertas Šasknickas, kariuomenės, savanorių, policijos atstovai.

„Iš tikrųjų nepamenu, kada šioje aikštėje mes matėme tiek daug linksmų, gražių, patriotiškų žmonių. Šiandien stebėdamas jus, mačiau, kaip džiaugiatės sveikindami vieni kitus, iškilmingai giedate Lietuvos himną. Aš norėčiau, kad tokie būtume ne tik per valstybines šventes, bet kasdien – tvirti, patriotiški ir mylintys savo kraštą. Bet man labai svarbu ir gražu čia matyti daug vaikų, kurie kažkada gimė laisvoj Lietuvoj. Jie nežino, kas yra priespauda, okupacija, draudimas laisvai kalbėti ar laisvai rašyti. Ir aš labai džiaugiuosi už tuos tėvelius, senelius, kurie juos čia atsivedė, nes tokiomis šventėmis mes jų mažose širdelėse auginame patriotiškumo daigą. Ir aš labai tikiuosi, kas tas daigas kažkada užaugins tvirtus, patriotiškus Lietuvos piliečius“,  – kalbėjo Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis.

Miesto vadovas kalbėjo ir apie laisvės reikšmę, mat ją išplėšti reikėjo kruvinais pirštais, atkovoti jėga ir ginklu. Meras teigė, kad šiandien daugybė žmonių, gyvendami laisvoje Lietuvoje nesijaučia laisvi ir jam tenka dažnai išgirsti, kad kažkada gyventi buvo geriau.

„Praeitą savaitę man užduotas klausimas kirba visą šia savaitę. Atsakymą žinau. Ar kada nors laisva lietuvių tauta gyveno geriau nei gyvename mes šiandien? Atsakymą galite atsakyti kiekvienas sau asmeniškai. Bet aš tikiu ir noriu tikėti, kad mes geriau niekada negyvenome nei gyvename dabar“, – sakė miesto vadovas, kvietęs pamatus dėti ateities kartoms, kaip tą padarė signatarai, paskelbę apie atkurtą Lietuvos valstybę.

Šių metų meninę Vasario 16-osios kompoziciją šventės dalyviams dovanojo Piliakalnio progimnazijos bendruomenė.

Laisvės angelo paminklas buvo nuklotas gėlėmis, skirtomis didvyriams, kovojusiems už Lietuvos laisvę, prisidėjusiems prie mūsų valstybės atkūrimo

.

Po iškilmingo minėjimo visi buvo pakviesti dalyvauti Alytaus miesto teatre organizuotame nemokamame šventiniame koncerte ,,Mano kraštas“. Pasirodymus dovanojo Alytaus kultūros centro kūrybinė studija „Alytaus miestelėnai“, Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų bataliono Sausumos pajėgų orkestras, Jaunimo centro vokalo studija ,,Bel Canto“, Alytaus šokių studijos ,,Alemana“ ir ,,Aušrinė“, atlikėjas Anatolijus Oleinik.

Vienas komentaras apie “Vasario 16-osios klausimas: ar lietuviai kada nors gyveno geriau nei šiandien?

  1. Ar gyveno blogiau,taip reiktu pateikti klausima.Virs miliono pabego is namu,bega gelbejasi nuo skurdo,patciu,vergoves

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *