Nauji Alytaus ir Ročesterio bendradarbiavimo planai: sąraše – sienų tapyba

Aptarti naujų bendradarbiavimo planų pas Alytaus miesto savivaldybės merą Nerijų Cesiulį ir mero pavaduotoją Jurgitą Šukevičienę atvyko Alytaus ir Ročesterio susigiminiavusių miestų komiteto pirmininkė Jolanda Chesonis. Alytaus miesto savivaldybės nuotrauka.

Dešimtmetį bendradarbiaujantys Alytaus ir Ročesterio (JAV) miestai kuria naujus bendradarbiavimo planus.  Aptarti jų vasario 12 d.  pas Alytaus miesto savivaldybės merą Nerijų Cesiulį ir mero pavaduotoją Jurgitą Šukevičienę atvyko Alytaus ir Ročesterio susigiminiavusių miestų komiteto pirmininkė Jolanda Chesonis.
Per dešimtmetį įgyvendintas ne vienas bendras kultūros projektas – organizuotos 3 bendros parodos, tiesioginis muzikinis tiltas „Alytus – Ročesteris“, Alytaus miesto meno kolektyvo pasirodymas Ročesteryje. Tikėtina, kad šį sąrašą greitu metu papildys ir dar vienas kultūros projektas, susijęs su sienų tapyba. Šių metų birželio mėnesį į Alytų ketina atvykti garsus JAV sienų tapybos menininkas, jis savo darbu papuoš vieno iš  Alytaus miesto pastatų sieną.
Susitikimo metu taip pat užsiminta apie Ročesteryje gyvenančių lietuvių ir amerikiečių ketinimus paremti gaisrą padangų perdirbimo įmonėje gesinusius ugniagesius. Šį klausimą Alytaus ir Ročesterio susigiminiavusių miestų komiteto pirmininkė J. Chesonis aptarė ne tik su miesto vadovais, bet ir su Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko pareigas einančiu Lazdijų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininku Mariumi Varneliu. Lankydamasi Alytaus priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje J. Chesonis apžiūrėjo šios įstaigos patalpas ir turimą įrangą, domėjosi ugniagesių sveikatos būkle po praėjusiais metais Alytaus pramonės rajone kilusio gaisro.
Alytaus ir Ročesterio susigiminiavusių miestų komitetas kartu su viena iš Alytaus miesto gimnazijų šiemet taip pat planuoja  surengti rašinio konkursą, o gražiausius rašinius parašiusiems mokiniams žada įteikti piniginius prizus.

Alytaus miesto savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *