Alytaus „Girinuke“ pagal Kneipą sveikatinasi visi – nuo vaikų iki administracijos darbuotojų

Alytiškės kineziterapeutė Rasa Jaruševičienė bei kūno kultūros pedagogė Daiva Rusteikienė dar rudenį dalyvaudamos specialiuose mokymuose „užsikrėtė“ Sebastiano Kneipo sveikatinimosi „virusu“, o šiandien juo „susargdinti“ stengiasi ir visą Alytaus lopšelio-darželio „Girinukas“ bendruomenę – vaikus, tėvus, auklėtojas, net administraciją.

 

„Ne visi žino apie Sebastianą Kneipą, kurio sukurta sveikatinimosi ir grūdinimosi terapija šiandien yra labai aktuali, kai daug vaikų serga peršalimo ir kitomis ligomis. Pagal Kneipą, viskas, kas yra gamtoje, gali būti panaudota sveikatos labui“, – sako pedagogės, kurios siekia „Girinuko“ bendruomenėje kuo plačiau paskleisti šią filosofija, įdiegti pagrindinius jos elementus, kad įstaigą lankantys vaikai būtų sveikesni ir atsparesni ligoms.

Darželyje jau yra įrengtas vadinamasis Kneipo takas, o R. Jaruševičienės ir D. Rusteikienės iniciatyva įstaigoje apsilankė ir mokymus tėvams bei pedagogams pravedė S. Kneipo sveikatos trenerė Liudmila Pokvytytė.

L. Pokvytytė

Ji išsamiai supažindino ir leido praktiškai išbandyti S. Kneipo metodikos elementus: Kneipo „kavą“, kontrastines rankų vonias, viso kūno masažą kamuoliukais bei masažiniais šepečiais, pėdų masažą vaikščiojant žole ir Kneipo taku, akcentavo rankų ir kojų apsipylimą vėsiu vandeniu, kūno apsitrynimus, vandens terapijos naudą, sveikos mitybos ir žolelių arbatų vartojimą šaltuoju (ir ne tik) metų periodu.

 

Šį unikalų sveikatos gerinimo metodą sukūrė ir ištobulino vokiečių dvasininkas Sebastianas Kneipas, gyvenęs XIX amžiuje. Pagal jo filosofiją, „gamtos galia“ grindžiama 5-iais elementais: vandeniu, judėjimu, mityba, vaistažolėmis ir harmonija.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *