Tikresnį populiarumą alytiškis atrado tik po muzikinio projekto

Rimvydo Matukyno-Antturi albumo nuotraukos.

Praėjo daugiau kaip metai, kai alytiškis Rimvydas Matukynas-Antturi muzikiniame televizijos projekte „X faktorius“ per plauką netapo nugalėtoju. Nuo to laiko vaikinui teko nugalėti daugybę vidinių demonų, savyje atrasti jėgų žengti pirmyn ir net ryžtis dalyvauti nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje. Kaip šiandien gyvena alytiškis, kuo užsiima be muzikinės karjeros ir kaip pramogų pasaulis keitė jo gyvenimą?

Tikresnis populiarumas – po „X faktoriaus“

„Tie metai buvo pilni visko, gal net pilnesni nei dalyvavimo „X faktoriuje“ metu. Buvo ir duobių, kai visai nežinojau, ko noriu, ir ramybės periodų, ir sėkmingų akimirkų“, – teigė atlikėjas.

Jis neslėpė, kad buvo momentas, kai manė, jo muzikinis projektas jam labai apsunkino gyvenimą, išmušė iš vėžių.

„Taip buvo, kai pasibaigė „X faktorius“. Man buvo labai sunku bendrauti su žmonėmis, nes susilaukiau daug dėmesio, teko daug koncertuoti, nebeliko laiko sau, žmonėms, kuriuos myliu. Pasidarė labai sunku tiek pačiam su savimi, tiek man su aplinkiniais. Nebežinojau, ko noriu iš gyvenimo, tapo sunku priimti kokius nors sprendimus. Juk visa tai man buvo nauja“, – atviravo alytiškis. Galiausiai jam pavyko suimti save, imtis darbų, pasinerti į kūrybą. Kaip sakė vaikinas, jis tiesiog leido viskam savaime tekėti sava vaga. Antturi po dalyvavimo muzikiniame projekte sukūrė ne vieną dainą. Praėjusią vasarą Vilniaus kolegijoje baigus populiariosios muzikos (Džiazo vokalo) bakalauro laipsnį, tapo kiek lengviau, galėjo susitelkti į muziką.

Paklaustas, ar po dalyvavimo muzikiniame projekte sunku išlaikyti populiarumą, Antturi įsitikinęs, kad tai labai subjektyvus dalykas: „Man atrodo, kad populiarumas, kurį pasiekiau dabar, yra tikresnis, nei tas, kurį turėjau „X faktoriaus“ metu. Žmonės, kurie mano dainų klauso dabar, jie yra tie tikrieji, ilgalaikiai gerbėjai.“

Pasirodymo „Eurovizijos“ atrankoje nekeistų

Antturi ryžosi dalyvauti ir nacionalinėje šių metų „Eurovizijos“ atrankoje. Tiesa, jo kelias čia pasibaigė dar prieš pusfinalį, tačiau vaikinas yra tikras dėl to, ką savo pasirodymų metu ištransliavo.

„Tai turbūt buvo vienas mėgiamiausių mano pasirodymų. Jaučiausi būdamas vietoje ir laiku. Tą eurovizinę dainą planuojame ir toliau pristatinėti. Muzika, kurią atlikau, yra neįprasta daugumai klausytojų, nėra taip lengvai suprantama. Galbūt tai ir lėmė, kad taip greitai baigėsi mano kelias atrankoje, nors tikrai nesitikėjau, kad taip greitai iškrisiu. Net jeigu atsukčiau laiką atgal, nieko nekeisčiau“, – sakė Rimvydas ir pridūrė, kad jo dainoje atsispindėjo natūralumas ir laisvė.

Nors galimybės Lietuvą atstovauti šių metų Eurovizijoje Antturi jau neturi, dėl to nė kiek neišgyvena, jis džiaugiasi kiekviena galimybe save pasirodymų metu ištransliuoti tokį, kokiu jis save mato.

„Tiesą sakant man ir nebuvo labai svarbu, ar mes pateksim į tolesnius etapus ar ne“, – kalbėjo alytiškis.

Jo manymu, Lietuva bijo eksperimentuoti „Eurovizijos“ scenoje ir visuomet atstovauti išsiunčia atlikėjus su kūriniais, kuriuose kažkas labai seno ir tik šiek tiek naujo, kontekstas būna labai įprastas. O didžiosios „Eurovizijos“ publikai patinka, kai juos kuo nors nustebina.

„Jeigu Lietuva būtų inovatyvesnė savo „Eurovizijos“ kūrinių pasirinkimui, tada gali ir liktų pastebėta“, – savo nuomonę dėstė Antturi.

Iki šiol jam didžiausią įspūdį iš Lietuvos atstovų Eurovizijoje paliko Montvydas ir jo nepakartojamas sukutis.

Svajonėse – pirmasis albumas

Pasiteiravus, kokių svajonių ar planų puoselėja Antturi, nė nedvejodamas atsakė, kad tai albumo įrašymas. „Bet tai turėtų įvykti natūraliai, niekur neskubant ar kruopščiai visko neplanuojant. Šiuo gyvenimo momentu norėčiau mažiau planuot, daugiau daryti tai, ką jaučiu. Noriu ramiai išgyventi muziką, kurti ir ją atiduoti žmonėms“, – atviravo atlikėjas.

Dainas jis kuria jau daugybę metų, o jas inspiruoja pats gyvenimas, patirti išgyvenimai, vidiniai bandymai suprasti pasaulį. Jo dainų tematika dažniausiai būna žmonės, jų draugystė, meilė.

Rimvydas dar nuo vaikystės buvo kūrybiška asmenybė, tačiau jo artimieji niekada į tai nežiūrėdavo rimtai. „Niekada savo šeimoje nebuvau priimtas kaip kūrėjas, leido tai daryti, bet niekada nebuvau skatinamas. Visada įrodinėjau, kad to noriu ir galiu. Galiausiai jų požiūris šiek tiek keitėsi, dabar klausosi mano muzikos“, – pasakojo pašnekovas.

Atgarsių sulaukia ir darbe

Gyvenant Alytuje, jam visuomet patikdavo išeiti pasivaikščioti po gražiausius miesto gamtos kampelius ir šis pomėgis nesikeitė net persikėlus gyventi į sostinę. Tačiau savo ateities su gimtuoju miestu jis nesieja, esą tai jau praeitas etapas ir jis nenori dairytis atgal. Alytuje šiuo metu gyvena Rimvydo tėvai ir vyresnis brolis su šeima.

„Galiu pasakyti, kad jaučiuosi laimingas, man patinka kaip aš gyvenu dabar. Turiu nemažai darbų ir kūrybinių projektų“, – sakė alytiškis.

Rimvydas gyvena ne tik iš atlikėjo duonos, bet ir kavos butike dirba konsultantu.

„Tai savotiškas pabėgimas nuo muzikinių dalykų, kurie kartais išties labai išvargina taip, kad net norisi viską mesti. O šis darbas man padeda išlaikyti pusiausvyrą, ypač, kai atėję žmonės man sako, kad jiems patinka mano muzika“, – teigė Antturi.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *