Alytuje praūžusiame Lietuvos dešimties šokių čempionate išrinkti nugalėtojai

Renginio organizatorių nuotraukos.

Šį šeštadienį Alytuje įvyko Lietuvos 10-ties šokių čempionatai ir pirmenybės. Dešimties šokių programoje varžėsi tie sportininkai, kurie šoka tiek standartinius, tiek Lotynų Amerikos šokius. Alytiškiai per dieną galėjo pamatyti net tris dešimtis šokių per vieną dieną. Nemokami kvietimai į čempionatą buvo skirti Alytaus ugniagesiams, senjorams ir neįgaliųjų sporto organizacijų nariams.

Iš viso viename ture yra sušokama dešimt šokių, kurie vertinami bendroje įskaitoje: lėtas valsas, tango, Vienos valsas, lėtas fokstrotas, kvikstepas, samba, čia čia čia, rumba, pasodoblis ir džaivas.

Dešimties šokių disciplina iš sportininkų reikalauja ir daugiausiai ištvermės, nes ant parketo praleidžiamas laikas yra dvigubai ilgesnis nei tik standartinių ar tik Lotynų Amerikos šokių varžybose. Šeštadienį daugelis sportininkų turnyrą pradėjo ketvirtfinaliu, tad finalininkai iš viso sušoko tris turus – 30 šokių per vieną dieną.

Suaugusiųjų grupės Lietuvos čempionais tapo neseniai kartu poroje šokti pradėje Einoras Degutis ir Ugnė Bliujūtė iš Gargždų „Rolinos“ klubo. Abejose programose jie buvo absoliučiai pirmi ir rimtesnės konkurencijos iš savo varžovų nepatyrė. Po varžybų pakalbinti Einoras ir Ugnė džiaugėsi rezultatais bei savo pasirodymu, nors pripažino, kad tvirčiau jautėsi Lotynų Amerikos šokių programoje.

Jaunimo grupės čempionais tapo taip pat pirmą kartą varžybose kaip duetas startavę Laurynas Makarovas ir Kotryna Ambrazevičiūtė iš Vilniaus „Juventos“. L. Makarovas ir K. Ambrazevičiūtė šeštadienį medaliais puošėsi du kartus – jie taip pat nugalėjo ir jaunimo amžiaus grupės iki 21-erių metų kategorijoje.

Jaunių II ir jaunių I grupėse triumfavo klaipėdiečiai – klubo „Žingsnis“ šokėjai: Kipras Kūra ir Klara Mata tapo jaunių II grupės nugalėtojais, o Titas Česnauskas ir Lukrecija Kūraitė – jaunių I grupės.

Jaunučių II amžiaus grupėje čempionų medaliais didžiavosi Kristupas Sliežauskas ir Airina Brikmanytė iš Kauno klubo „Santaka“, o pačių jauniausių čempionato dalyvių – jaunučių I – grupės aukso medaliai atiteko Nojui Vaškiui ir Auksei Stuopelytei iš Klaipėdos „Žingsnio“.

Senjorų amžiaus grupės sportininkai pademonstravo stabilumą: grupės rezultatai buvo lygiai tokie patys kaip ir praėjusiais metais. Antrą kartą iš eilės Lietuvos čempionais tarp brandžiausių sportininkų tapo Audrius ir Erika Blažiai iš Šiaulių klubo „Šypsena“.

Nors Alytuje čempionatas yra surengiamas nebe pirmą kartą, šiais metais jis itin išsiskyrė šilta atmosfera. Varžybų organizatoriai – Lietuvos sportinių šokių federacija – sukvietė ne tik šokiais besidominčius žmones, bet nemokamus kvietimus į čempionatą padovanojo Alytaus ugniagesiams, senjorams, neįgaliųjų sporto organizacijų nariams.

Dar vienas Lietuvos čempionatas – bet jau atskirose standartinių ir Lotynų Amerikos šokių kategorijose – įvyks šių metų kovo 14 – 15 dienomis Vilniuje.

Renginio organizatorių informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *