Alytaus ugniagesių vadai nušalinti nuo pareigų

Ketvirtadienį dėl pareikštų įtarimų gaisro byloje nuo pareigų buvo nušalinti gaisro metu Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus viršininko pareigas ėjęs Saulius Mockevičius ir Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Algirdas Bautronis. „Dzūkijosveidas.lt“ montažas: 15 min., Žygimanto Gedvilos ir „Dzūkijosveidas.lt“ nuotraukos.

Nuo naujausių įtarimų pareiškimo Alytaus gaisro byloje praėjus vos parai, Alytaus ugniagesių vadai – gaisro metu Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus viršininko pareigas ėjęs Saulius Mockevičius ir Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Algirdas Bautronis šiandien buvo nušalinti nuo pareigų.

Sprendimą šiuo klausimu priimti buvo įpareigotas Priegaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Naujienų portalas „Dzūkijos veidas“ primena, kad trečiadienio popietę surengtoje  Kauno apygardos prokuratūros spaudos konferencijoje prokurorai teigė, jog „Ekologistikoje“ valstybinė priešgaisrinė priežiūra vykdoma nebuvo, o Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai šio objekto netikrino.

Būtent dėl tokių duomenų įtarimai buvo įteikti įvykio metu Alytaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus viršininko pareigas užėmusiam, dabar už savanorius ugniagesius, vykdančius visuomenės švietimą gaisrų prevencijos srityje, atsakingam specialistui S. Mockevičiui ir Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko pareigas einančiam A. Bautroniui.

Teigiama, kad abu šie asmenys netinkamai atliko savo pareigas, dėl to valstybė patyrė didelę žalą. Esą jie niekaip nereagavo į padangų perdirbimo įmonės veiklos pobūdį ir neįvertino jos kaip pavojingo objekto, mat patalpų viduje buvo sandėliuojami bei perdirbami itin dideli kiekiai nenaudojamų padangų. Jiems skirtos kardomosios priemonės – neišvykti. Už pareigų neatlikimą jiems gali grėsti bauda, areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *