Alytaus miesto mero skambioji frazė taikosi į Metų posakį

Dzūkijosveidas.lt montažas

Trečią kartą naujienų portale Alfa.lt lietuviai renka Metų žodį ir Metų posakį. Tarp komisijos atrinktų ir į dešimtukus pakliuvusių žodžių bei posakių – po vieną, susijusį su Alytumi. Į Metų žodžio titulą taikosi žodis „gaisras“, į Metų posakį – Alytaus miesto mero Nerijaus Cesiulio skambioji frazė „Mes Dzūkai – ne paspirtukai“.

Pats meras sako per daug to nesureikšminantis, kaip tik norėtų, kuo greičiau pamiršti visas skambias frazes, išsakytas gaisro dienomis, kurių buvo išties nemažai. Tiesa, posakis „Mes Dzūkai – ne paspirtukai“ jam turi išskirtinę reikšmę, nes, anot jo, suvienijo alytiškius, paskatino didžiuotis savo miestu ir šaknimis.

„Ši frazė yra mano patarėjos Agnės Čeplinskienės kūrinys, džiaugiuosi, kad ji buvo ir tebėra visur – socialiniuose tinkluose, ant marškinėlių, automobilių, galiausiai – žmonių širdyse. Žmonės didžiuojasi būdami alytiškiais, dzūkais ir tą pasako garsiai“, – sako N. Cesiulis.

Iš Metų žodžiui ir Metų posakiui pasiūlytų 44 žodžių ir 20 posakių į dešimtukus pakliuvo gavę po 3 ir daugiau komisijos narių balsų.

Rinkimų komisijoje, kuriuos organizuoja Lietuvių kalbos draugija (LKD), Lietuvių kalbos institutas (LKI) ir portalas Alfa.lt, yra aštuoni nariai: doktorantė Agnė Aleksaitė, filologas Virginijus Gasiliūnas, vertėjas ir literatūros kritikas Laimantas Jonušys, portalo Alfa.lt vyr. redaktorius Ovidijus Lukošius, LKD valdybos pirmininkės pavaduotojas akad. prof. habil. dr. Bonifacas Stundžia, portalo Iq.lt vyr. redaktoriaus pavaduotojas Ramūnas Terleckas, LKD valdybos sekretorė Rita Urnėžiūtė, LKD garbės narys prof. habil. dr. Kazimieras Župerka.

Balsavimas vyks iki 2020 m. vasario 20 d. Kaip jau įprasta, Metų žodį ir Metų posakį rinks ir komisija. Visuomenės ir komisijos balsavimo rezultatai bus paskelbti vasario 21-ąją, Tarptautinę gimtosios kalbos dieną.

Norite atiduoti savo balsą?

https://zodis.alfa.lt/

https://zodis.alfa.lt/posakis

6 komentarai apie “Alytaus miesto mero skambioji frazė taikosi į Metų posakį

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *