Atnaujintam Alytaus ligoninės Vaikų ligų skyriui linkėta kuo mažiau pacientų

Kiauri langai, apsilupę sienos ir grindys, apgailėtinos būklės dušai ir tualetai – šie ir kiti panašūs vaizdai Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės Vaikų ligų skyriuje jau istorija. Pagaliau baigta daugiau kaip du metus trukusi jo rekonstrukcija. Nors mažieji pacientai atnaujintame skyriuje gydomi jau maždaug savaitę, pirmadienį jis oficialiai pristatytas miesto vadovams, politikams, žiniasklaidai, pašventintas Alytaus dekanato dekano kunigo Arūno Užupio.

„Kad ir kaip gražu čia būtų, linkiu, kad šis skyrius neturėtų pacientų, o jei ir bus jų čia, kad jie kuo greičiau pasveiktų“, – kirpdamas raudoną atidarymo juostelę linkėjo Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis. Jam savo kalbomis ir linkėjimais pritarė dauguma kitų sveikintojų.

Renovacijos darbus atlikusios bendrovės „VA statyba“ vadovas Virginijus Almanaitis džiaugėsi konstruktyviu įmonės ir ligoninės personalo darbu, pasiektais puikiais rezultatais, Vaikų ligų skyriaus vedėjai Vaivai Savickienei įteikė simbolinį medinį raktą, o ligoninei palinkėjo ir toliau išlikti inovatyviai, nepritrūkti idėjų žengiant koja kojon su technologijomis.

Dar dažais kvepiančiame 24 palatų Vaikų ligų skyriuje – 49 lovos. Čiužinius joms padovanojusio britų koncerno „Vita Group“ Šiaurės Europos regiono vadovas Vladislavas Gunevičius patikino, jog mažieji pacientai su ligomis kovos ilsėdamiesi ant aukščiausios kokybės gaminių. „Į juos sudėjome ne tik geriausius techninius sprendimus, bet ir visą savo širdį“, – sakė regiono vadovas.

Anot Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės direktoriaus Artūro Vasiliausko, patalpos, kuriame įsikūręs Vaikų ligų skyrius, renovacijos nebuvo regėjusios nuo pastatymo, iki šiol jose buvo atlikti tik smulkūs remonto darbai, tiek, kad jos atitiktų higienos normos reikalavimus.

Projekto „Vaikų sveikatos stiprinimo paslaugų kokybės ir prieinamumo gerinimas Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninėje“ vertė 1 081,1 tūkst. Eur. Už maždaug 900 tūkst. eurų buvo atlikti kapitalinio remonto darbai 1,3 tūkst. kvadratinių metrų ploto pastate, likusios lėšos išleistos įrangai ir baldams. Vaikų ligų skyriuje įrengta atskira palata užkrečiamomis ligomis sergantiems vaikams, ortodonto ir masažo kabinetai, pirmajame to paties pastato aukšte atnaujintas vaikų vystymosi sutrikimų ankstyvosios korekcijos dienos stacionaras.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *