Alytaus miesto gimnazistams gilinti chemijos žinias pagelbės VU mokslininkai

Alytaus miesto savivaldybė tęsia bendradarbiavimą su Lietuvos mokslų akademija (LMA) ir pasitelkdama Vilniaus universiteto akademinę bendruomenę planuoja naują veiklą. Šių metų vasario ir balandžio mėnesiais Alytaus miesto gimnazijose mokiniams numatoma organizuoti chemijos paskaitas.

Aptarti šių paskaitų organizavimo galimybių šiandien pas Alytaus miesto savivaldybės merą Nerijų Cesiulį ir mero pavaduotoją Jurgitą Šukevičienę atvyko Vilniaus universiteto Chemijos ir geomokslų fakulteto profesorius habil. dr. Aivaras Kareiva. Susitikime dalyvavo Alytaus miesto savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus specialistai ir Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos direktorius Virginijus Skroblas.

Svečio teigimu, vasario mėnesį į Alytų atvyktų chemijos srityje dirbantys mokslininkai, jie mokiniams padėtų įgyti daugiau chemijos žinių. Balandžio mėnesį Dzūkijos sostinėje galėtų apsilankyti Lietuvos mokslų akademijos atstovai – medikai, teisininkai, istorikai, filologai, jie Alytaus miesto mokiniams ar alytiškiams skaitytų paskaitas.

„Mes labai lauksime akademinės bendruomenės atstovų. Toks vizitas bus labai naudingas tiek mokytojams, tiek ir mokiniams, nes ir vieniems, ir kitiems yra kur pasitempti – išmokti kažką naujo ar atnaujinti žinias“, –  gražia iniciatyva džiaugėsi Alytaus miesto savivaldybės meras N. Cesiulis.

Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja J. Šukevičienė pritarė mero išsakytoms mintims ir pridūrė, kad savivaldybė yra suinteresuota tęsti ne vienerius metus trunkantį bendradarbiavimą su Lietuvos mokslų akademija.

Alytaus miesto savivaldybė ir Lietuvos mokslų akademija bendradarbiavimo sutartį pasirašė prieš penkerius metus. Joje numatyta organizuoti diskusijas apie bendrus savivaldos ir mokslo bendruomenės interesus, bendrai įgyvendinti įvairius Alytaus miesto reikšmingus kultūros, socialinius bei edukacijos projektus, inicijuoti ir įgyvendinti Alytaus miesto plėtrai svarbius projektus, kurie skatintų efektyvią mokslo, studijų bei žinių ekonomikos įmonių sąveiką bei sukurtų palankias inovacijų ir paslaugų plėtros sąlygas ir aplinką. Siekti, kad Lietuvos mokslų akademijos skyriai, įstaigos ir kiti padaliniai užmegztų ir palaikytų tiesioginius ryšius su Alytaus miesto įstaigomis, įmonėmis ir organizacijomis, bendrai organizuotų  konferencijas ir kitus renginius ir kt.

Komunikacijos skyriaus informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *