Ar Alytus taps šypsenų miestu?

Alytaus miesto savivaldybės nuotr.

Nepraėjo nė mėnuo, kai kaunietis, viešosios įstaigos „Inovacijų poligonas“ vadovas Rimantas Varanauskas, savo idėja pasidalijo su Alytaus miesto savivaldybės vadovais ir jau vyko į susitikimą su jais. Koks kauniečio sumanymas, išsiuntinėtas elektroniniais laiškais, sudomino Alytaus miesto vadovus?

Pats autorius jį pristato kaip „paprastą, tačiau gana nestandartinį projektą, kurio įgyvendinimas galėtų suteikti Alytui dar vieną impulsą – šiltas šypsenas,  galinčias papuošti miesto veidą, atnešti daug gerų emocijų miesto gyventojams, skatinti jaukų sambūvį ir didinti miesto žinomumą“.

Idėja „Alytus – šypsenų miestas“ esą galėtų tapti laisvalaikio, kultūros bei edukacinės veiklos židiniu, apjungti įvairius renginius, tinkančius bet kuriai amžiaus grupei, vykstančius bet kurioje erdvėje. „Pasirinkus platesnį kontekstą, „Šypsenų miesto“ vizija galėtų išsivystyti į ilgalaikę programą ir suteikti Alytui reikšmingų pozityvių pokyčių, tapti miesto vizitine kortele, inovatyviu miesto raidos varikliu“, – neabejoja R. Varanauskas.

Tiesa, pasak jo, „Šypsenų miestas“ turėtų būti kuriamas jungtinėms pastangomis, su dideliu visų noru ir nuoširdumu, o kūrybos procese galėtų dalyvauti visi norintys, net turistai ir svečiai, į miestą atvykstantys pasisemti geros nuotaikos. „Pagrindinis šio sumanymo akcentas yra tai, kad geros emocijos labiausiai patiriamos ne tada, kai jas mums kas nors suteikia iš išorės, bet kai jas kuriame ir jomis dalijamės patys“, – sako R. Varanauskas.

Paklaustas, kodėl savo idėjos įgyvendinimui pasirinko Alytų, jis teigė matantis, jog Dzūkijos sostinėje pamažu įsigali naujas nestandartinis požiūris, vyksta pokyčiai, kas skatina naujas iniciatyvas. Be to, dzūkai yra linksmi ir nuoširdūs žmonės, todėl šypsena galėtų lengvai tapti Alytaus miesto simboliu.

Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė džiaugiasi, kad Alytus yra matomas, idėjas jam siūlo ne tik alytiškiai, bet ir kitų miestų gyventojai. „Alytus – šypsenų miestas“ – inovatyvus ir puikus projektas, manau, ateityje tikrai galėtų būti įgyvendinamas mūsų mieste“, – sako vicemerė.

Tiesa, ji pabrėžia, kad tai veikiausiai užtruks, mat paraiškų priėmimas projektinei iniciatyvai „Tau, Alytau“ jau yra pasibaigęs, o kitų finansinių galimybių kauniečio siūlomai idėjai įgyvendinti šiuo metu nėra: „Deja, tokios patvirtintos tvarkos ir privalome jų laikytis. Su autoriumi komunikuosime per Kultūros skyrių ir tikiu, kad šypsenų projektas ar bent jau kažkurios jo idėjos tikrai bus įgyvendintos mūsų mieste“.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *