Aiškėja apiplėšimo „Koslitoje“ detalės: įtarimai pareikšti makedoniečiui

Tarsi yla iš maišo pradėjo lįsti dar praėjusių metų pabaigoje nuo plėšikų nukentėjusios Alytaus bendrovės „Koslita“ apiplėšimo istorijos detalės. Pernai spalį šalies žiniasklaidoje buvo skeliama apie Panevėžio policijos pareigūnų sulaikytus keturis užsieniečius, kurie įtariami vykdę apiplėšimus įmonėse, įstaigose įvairiuose Lietuvos regionuose. Paaiškėjo, kad vienas jų yra siejamas su Alytaus įmonėje įvykdytu apiplėšimu. Jis – Makedonijos pilietis.

Įtarimai dėl apiplėšimo Alytuje – tik vienam užsieniečiui

1979 metų gimimo makedonietis buvo sulaikytas dar praėjusių metų spalį Panevėžyje. Jis – ne vienintelis Panevėžio pareigūnų sulaikytas įtariamasis, tačiau kol kas vienintelis iš dar trijų sulaikytų kituose šalies regionuose apiplėšimus įvykdžiusių įtariamų užsieniečių yra siejamas su Alytaus įmonės „Koslita“ apiplėšimu.

Kaip teigė Alytaus policijos atstovė Kristina Janulevičienė su Alytuje įvykdytu įmonės apiplėšimu siejamas makedonietis šiuo metu yra Šiaulių tardymo izoliatoriuje. Taip pat atstovė teigė, kad kol kas ikiteisminis tyrimas dėl Alytuje įvykdyto įmonės apiplėšimo vykdomas Alytaus apskrities vyriausiame policijos komisariate, tačiau neatmetama galimybė jį apjungti kartu su Panevėžyje vykdomu ikiteisminiu tyrimu dėl kituose Lietuvos regionuose įvykdytų apiplėšimų.

Išplėšė seifą, sugadino techniką

Didelių nuostolių Alytaus įmonei „Koslita“ atnešusi vagystė buvo įvykdyta praėjusių metų rugsėjo pabaigoje. Tąkart vagys išplėšė įmonės seifą, pasisavino jame buvusius pinigus. Be finansinių nuostolių įmonė patyrė ir daugiau žalos.

Įmonės komercijos ir tiekimo vadovas Jonas Ragelis tąkart apie įvykį portalui „Dzūkijos veidas“ patvirtino. Teigė, kad po savaitgalio, pirmadienį, sugrįžus į darbus, buvo rastos išplėštos patalpos. Nuostolių dydžio jis neįvardijo, kaip ir teikti daugiau informacijos atsisakė dėl vykdomo ikiteisminio tyrimo proceso bei pridūrė nenorintis viešinti apie įmonę ištikusią nelaimę.

Nepatvirtintais duomenimis, plėšikai savaitgalį į įmonės patalpas įsibrovė per stoglangį. Suveikus signalizacijai, atvyko apsaugos komanda, tačiau nebuvo pastebėta nieko įtartino. Pirmadienį sugrįžus į darbus, buvo pastebėtos išplėštos patalpos ir seifas, o jame pasigesta apie kelių dešimčių tūkstančių eurų. Taip pat buvo sugadinta kompiuterinė technika, išimti kietieji diskai ir pasisavinti juose sukaupti įmonės duomenys.

Alytaus policijos atstovė K. Janulevičienė tąkart portalo „Dzūkijos veidas“ turimų duomenų nepatvirtino, nes vykdomas ikiteisminis tyrimas.

Įvykių suvestinėje pateikiama, kad apiplėšimą rugsėjo 30 d. apie 6 val. 55 min. pastebėjo įmonės darbuotoja (g. 1971 m.). Ji, atvykusi į įmonės tarnybines patalpas, pamatė, kad yra išlaužtos vieno cecho durys, išplėštas seifas ir išmėtyti kabinete esantys įvairūs daiktai. Nuostolis tikslinamas.

Apiplėšimai – įvairiuose Lietuvos regionuose

Įtariama, kad šį Alytaus įmonės apiplėšimą organizavo tai pačiai plėšikų grupuotei, kuri vykdė apiplėšimus įvairuose Lietuvos regionuose, priklausantys asmenys.

Panevėžio policijos pareigūnai iš viso sulaikė keturis užsieniečius – tris iš Makedonijos ir vieną Albanijos pilietį. Įtariamiesiems – 40–48 metai. Jie visi įtariami įvairiuose Lietuvos regionuose organizavę seifų apiplėšimus įmonėse.

Kaip skelbia teisėsauga, pranešimai apie įvairiuose Lietuvos regionuose įvykdytus įsibrovimus į parduotuves, įmones, įstaigas, kurių metu pagrobti seifai ar daiktai iš jų, buvo gaunami dar nuo 2018 metų.

Dėl vykdomo ikiteisminio tyrimo daugybė detalių yra nutylima. Neatmetama galimybė, kad už šių užsieniečių nugarų gali slypėti ir didesnė nusikalstama grupuotė. Įtariama, kad šiuo metu jau sulaikyti užsieniečiai gyveno išnuomotame bute, naudojo kelias transporto priemones. Šių metų spalio pradžioje teismas jiems skyrė kardomąją priemonę – suėmimą. Ikiteisminį tyrimą atlieka Panevėžio policija.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *