Jaunos šeimos gali kreiptis paramos pirmajam būstui

Alytaus miesto savivaldybės administracijos Turto valdymo ir verslo skyrius informuoja, kad vadovaujantis Lietuvos Respublikos finansinės paskatos pirmąjį būstą įsigyjančioms jaunoms šeimoms įstatymu jaunos šeimos (šeima, kurioje kiekvienas iš sutuoktinių ar asmenų, sudariusių registruotos partnerystės sutartį, yra iki 36 metų), kurios nori įsigyti būstą Alytaus mieste ir atitinka įstatymo keliamus reikalavimus, gali ir toliau teikti prašymus finansinei paskatai gauti per SPIS sistemą.

Jaunos šeimos, kurios jau užpildė prašymus ir yra iki 2019-12-31 įrašytos į laukiančiųjų finansinės paskatos pirmąjį būstą įsigyjančioms jaunoms šeimoms, sąrašą, turi savo prašyme nurodytus duomenis atnaujinti iki 2020 metų sausio 15 dienos, jeigu pasikeičia duomenys apie šeimos sudėtį ar įsigyjamo būsto adresą, o jeigu duomenys nesikeičia, kad turėtų SPIS patvirtinti, kad prašymo duomenys nepasikeitę, paspausti nuorodą – Prašymo duomenys nepasikeitę. Atnaujintas prašymas bus nagrinėjamas, laikantis eiliškumo. Iki š. m. sausio 15 d. neatnaujinus prašymo, būsite išbraukti iš jaunų šeimų, laukiančių finansinės paskatos pirmąjį būstą įsigyjančioms jaunoms šeimoms, sąrašo. Jeigu iki 2019-12-31 pažyma subsidijai gauti buvo išduota, bet nebuvo aktyvuota kredito davėjo, jos galiojimas baigėsi ir norint įgyti teisę į finansinę paskatą reikia rašyti naują prašymą (jeigu ankstesnis prašymas dar yra SPIS, reikia jį anuliuoti).

Daugiau informacijos teikiama: tel. (8 315) 55 141, (8 620) 24311, el. p. danguole.versockiene@alytus.lt arba aukse.juoniene@alytus.lt, tel. 8 626 56460.

Alytaus mieste paskata jaunoms šeimoms pirkdamos būstą jau pasinaudojo daugiau kaip 60 šeimų. Tikimės, kad ateityje į Alytaus miestą, pasinaudojus šia paramos forma, sugrįš dar ne viena šeima gyventi.

Alytaus miesto savivaldybės Turto valdymo ir verslo skyriaus informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *