Žaliosios rodyklės sugrįš ir į Alytų

Galutinai po Naujųjų nuo šviesoforų nuėmus papildomas žaliąsias rodykles, pasekmes pajuto visa Lietuva – padidėjo spūstys. Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius nusprendė leisti rodykles grąžinti metams problemiškose sankryžose, o dėl jų grąžinimo turi apsispręsti kiekviena savivaldybė savarankiškai. Kaip patikino Alytaus miesto saugaus eismo komisijos pirmininkas Rolandas Juonys, Alytus pasinaudos galimybe grąžinti žaliąsias rodykles ir jau artimiausiu metu jos bus pakabintos.

Kol kas aiški tik viena sankryža, kurioje tikrai bus pritvirtinta žalioji rodyklė, o dėl kitų vietų bus sprendžiama šį ketvirtadienį vyksiančiame saugaus eismo komisijos posėdyje.

„Stebėsime eismo situaciją ir pagal tai spręsime, kur jas grąžinti, o kur ne“, – sakė R. Juonys ir patvirtino, kad vos nuėmus žaliąsias rodykles, problemų iškilo didžiausiose ir didžiausiu eismo srautus turinčiose Alytaus miesto sankryžose: S. Dariaus ir S. Girėno – Vilniaus, Tvirtovės – Naujosios gatvių sankryžose.

Kaip patikslino Alytaus miesto savivaldybės administracijos miesto ūkio skyriaus vedėja Palmira Raškauskienė, šiandien jau tiksliai aišku, kad bus grąžinta rodyklė Ulonų-Pulko gatvėje. Būtent ši sankryža yra numatyta rekonstrukcijai ir čia planuojama įrengti žiedinę sankryžą, tad investuoti į papildomą švesoforo sekciją neapsimoka. Be to, esą tai reikalauja didelių investicijų.

„Šviesoforo valdiklį būtinai pakeisti reikia Pulko – Jotvingių gatvių sankryžoje. Čia būtina apsaugoti pėsčiųjų eismą. Kol kas planuose grąžinti žaliąsias rodykles – penkiose miesto sankryžose, bet dėl to turės apsispręsti saugaus eismo komisija“, – pabrėžė P. Raškauskienė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *