Po viešumo apie aplaidumą Vaisodžių mokyklos atžvilgiu – aukcionų lietus

Po to, kai portale „Dzūkijos veidas“ rašėme apie uždarytą Vaisodžių mokyklą, kurios pastatas septynerius metus buvo paliktas vandalų saviraiškos likimui, Alytaus rajono savivaldybė suskubo pirmą kartą paskelbti šio pastato aukcioną. Taip pat antrą kartą paskelbtas ir panašaus likimo sulaukusios Venciūnų mokyklos aukcionas. Pirmą kartą interesantų šis objektas nesulaukė.

Portale „evarzytynes.lt“ skelbiama, kad aukciono dėl Vaisodžių mokyklos pradžia – jau kitų metų sausio 10, o baigsis sausio 13 dieną. Pradinė pardavimo kaina – daugiau kaip 65 tūkstančiai eurų.

Rašoma, kad aukcione parduodamas dviejų aukštų mokslo paskirties pastatas iš gelžbetonio plokščių, kurio plotas yra 2096,17 kv.m., pastatytas 1991 metais. Parduodami ir kiti šalia esantys ir mokyklos pastatui priklausantys inžineriniai statiniai – fiziškai pažeistas vandentiekio bokštas, 870,00 kv. m. ploto asfaltuota  kiemo aikštelė, 412,00 kv. m. ploto šaligatvis iš betono trinkelių.

Kartu su pastatu parduodamas ir aplink esantis daugiau nei vieno hektaro ploto visuomeninės paskirties žemės sklypas.

Skelbiama, kad apžiūrėti turtą bus galima kitąmet sausio 5 dieną nuo 10.00 val. iki 16.00 val.

Antrą kartą paskelbtas ir Venciūnų mokyklos pastato aukcionas, kurio pradžia – kitų metų sausio 13 dieną, o pabaiga – sausio 16 dieną. Pradinė šio objekto suma taip pat įvertinta daugiau nei 65 tūkstančių eurų. Mokslo paskirties vieno aukšto rastinis pastatas,  pastatytas 1935 metais, yra 633,73 kv. m. ploto. Kartu su juo parduodamas ir aplink esantis daugiau kaip 30 arų visuomeninės paskirties sklypas.

Portale savivaldybė pakartotinai paskelbė ir Miroslavo seniūnijoje, Kumečių kaime stūksantį 70,66 kv. m. ploto, specialios paskirties, blokinį, vieno aukšto buvusios gaisrinės pastatą. Su juo parduodamas ir dalis gyvenamosios paskirties pastato (34,17 kv. m. ploto). Pradinė statymo kaina – daugiau kaip 4 tūkstančiai eurų.

Taip pat aukcione pirmą kartą parduodamas ir iš lentų sukaltas, 1976 metais pastatytas Pivašiūnuose esantis ūkinis pastatas, kurio plotas – 39,11 kv. m. Pradinė statymo suma – 200 eurų.

Pirmą kartą aukcione pardavimui paskelbtas ir Krokialaukio seniūnijoje, Jackonių kaime esantis, 676,05 kv. m. ploto, mūrinis, 1985 metų statybos sandėlis ir aplink jį esantis 0,1796 ha žemės sklypas. Pradinė pardavimo kaina – daugiau kaip 8 tūkstančiai eurų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *