„Likiškėlių“ progimnazijos bendruomenė tęsia kovą dėl išlikimo – tėvai piketuos prie savivaldybės

Rengiama Alytaus miesto savivaldybės švietimo tinklo pertvarka sukėlė nemenką sumaištį, net susiskaldymą, švietimiečių bendruomenėje. Darbo grupei pateikus siūlymus, ką reikėtų keisti, mokyklų bendruomenės sujudo – patys inicijuoja susitikimus su savivaldybės vadovais, politikais, kuriuose stoja mūru už savo įstaigas.

Viena tokių – Likiškėlių progimnazijos bendruomenė. Paviešinus švietimo tinklo pertvarkos ir tobulinimo projektą paaiškėjo, kad šią progimnaziją siūloma nugriauti, o vietoje jos pastatyti naują ir modernų pastatą. Po praeitą savaitę įvykusio susitikimo su savivaldybės atstovais ir politikais, o pirmadienį – su miesto meru Nerijumi Cesiuliu, Likiškėlių progimnazijos moksleivių tėvai nusprendė – nebus apsieita be piketo. Nuogąstaujama, kad nugriovus progimnazijos pastatą naujas nebus pastatytas, o vaikai ne savo noru bus perkelti į kitas mokyklas.

Piketas organizuojamas prie Alytaus miesto savivaldybės gruodžio 20 dieną, penktadienį, 14 val. Kaip portalui „Dzūkijos veidas“ sakė viena iš jo organizatorių, tėvų atstovė Renata Sviklienė, tikimasi, jog savivaldybės administracijos direktorius pasirašys leidimą jį rengti, visi reikalingi dokumentai pateikti laiku.

„Piketą rengti paskatino atsainus miesto vadovų požiūris į mūsų situaciją. Vakar vykusio susitikimo metu su mumis miesto meras diskutuoti nepanoro, tiesiog paprašė pateikti pasiūlymus, ką ir padarėme. Kad patektume pas jį, reikėjo ne vieno skambučio, nepriėmė kaip mokyklos bendruomenės, tai nuėjome kaip tėvai“, – pažymėjo R. Sviklienė.

Portalo „Dzūkijos veidas“ žiniomis, prie piketuojančių Likiškėlių progimnazijos moksleivių tėvų ketina prisijungti ir „Sakalėlio“ pradinės mokyklos bei mokyklos-darželio „Drevinukas“ mokinių tėvai. Pastarąsias švietimo įstaigas, remiantis minėtu švietimo tinklo pertvarkos ir tobulinimo projektu, ketinama prijungti prie Vidzgirio progimnazijos.

Pasak Likiškėlių progimnazijos direktoriaus pavaduotojos ugdymui, laikinai einančios direktoriaus pareigas, Daivos Čepanonienės, piketą organizuoja mokinių tėvai, tačiau jiems paprašius dalyvauti progimnazijos pedagogams ir administracijai, nebus atsakyta.

Vienas komentaras apie “„Likiškėlių“ progimnazijos bendruomenė tęsia kovą dėl išlikimo – tėvai piketuos prie savivaldybės

  1. Tai griaukit visus namus dainavoj o ne renovuokit jie vieni iš pirmūjų namų labiau kritinės būklės 😂😂😂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *