Varėną papuošė nuotaikinga eglučių alėja

Penktadienio vakarą varėniškiai ir svečiai rinkosi į miesto centrą prie savivaldybės, kur vyko nuotaikinga šventinė programa ir buvo iškilmingai įžiebta Kalėdų eglutė.

Prie Kalėdų eglutės susirinkusius didelius ir mažus Varėnos miesto gyventojus ir svečius su artėjančiomis gražiausiomis metų šventėmis pasveikino Varėnos rajono savivaldybės meras Algis Kašėta, padėkojo už bendrystę ir bičiulystę visiems, kurie savo mažais ir dideliais darbais puošė Varėnos kraštą ir kūrė gerą nuotaiką ištisus metus:

„Šiemet tęsiame praėjusiais metais pradėtą gražią tradiciją – šventiniu laikotarpiu miesto centre įrengti kalėdinių eglučių alėją. Dėkoju įstaigoms, organizacijos, bendrovėms, verslo atstovams ir miesto gyventojams, kurie atsiliepė į kvietimą. Jų kūrybiškumo dėka mūsų miestas prieš Šv. Kalėdas ir Naujuosius metus tikrai tapo puošnesnis. Linkiu, kad šių švenčių sulauktume visi sveiki, kad didelius ir mažus jungtų ir šildytų pagarbos, geranoriškumo meilės vienam kitam židinys“.

Renginiu ypač džiaugėsi mažieji šventės dalyviai, kurie ne tik patys ritmingai šoko skambant šventinėms dainoms, bet ir ragino tai daryti savo tėvelius bei senelius. Daug džiaugsmo visiems suteikė ilgai lauktas, bet netikėtai pasirodęs Kalėdų Senelis, kuris, kaip ir dera, ne tik sveikino visus su artėjančiomis šventėmis, pasakojo linksmas savo kelionės istorijas, bet ir dalijo saldumynus.

Meras kartu su Kalėdų Seneliu ir visais šventės dalyviais įžiebė Kalėdų eglę. Varėniškiai tradiciškai puošia tikrą žaliaskarę, kurią kasmet dovanoja Varėnos rajono gyventojai. Šiemet ją miestui padovanojo Varėnos „Ąžuolo“ gimnazija. Už dovanotą žaliaskarę meras A. Kašėta gimnazijos direktorei Mildai Padegimaitei įteikė padėką ir mažą eglutę, kurią gimnazijos bendruomenė pasodins vietoj padovanotosios.

Kai vaiskiausiomis spalvomis sužibo Kalėdų eglutė, virš miesto nušvito fejerverkai, visi pabiro po Vasario 16–osios pėsčiųjų gatvę, kur buvo iškilmingai atidaryta kalėdinių eglučių alėja. Kiekvienos įstaigos atstovams buvo įteiktos Varėnos rajono savivaldybės mero Algio Kašėtos padėkos ir šventinės dovanėlės. Penktadienio vakarą miesto centre netrūko skambios muzikos, vaiskių spalvų ir šventinio  šurmulio. Kiekvienas čia dalyvavęs į namus neabejotinai parsinešė  bent dalelę šventinės nuotaikos.

Koncerte „Magiškos Kalėdos“ dainavo Varėnos moksleivių kūrybos centro vokalinė grupė, pramoginės dainos choras „Bruknelė“ ir solistės Guostė Plokštytė bei Emilija, dainavo Goda Debesiūnaitė. Publikos aplodismentų sulaukė projekte „Lietuvos balsas. Senjorai“ išgarsėjęs varėniškis Irmantas Čepaitis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *