Alytaus budinčiai vaistinei – metai: ar pasiteisino?

Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninėje esanti budinti vaistinė veikia jau metus. Ar šis projektas Alytuje pasiteisino? Ar alytiškiams išties prireikia vaistininkų paslaugų ir vaistų ne darbo valandomis ir dienomis?

„Pastebime tam tikras klientų srautų ir apsipirkimo įpročių tendencijas šioje vaistinėje – pagrindinis srautas yra iki 1 val. nakties. Nakties valandomis sulaukiame pavienių klientų, o nuo 6 ryto prasideda jau rytinis klientų srautas. Tai rodo, kad ilgesnes darbo valandas dirbanti vaistinė alytiškiams buvo reikalinga ir tai leidžia jiems įsigyti medikamentų patogesniu metu. Tapo jau įprasta, kad vėliau vakare užsuka vėliau darbą baigę klientę, o ryte – skubantys į darbą“, –  teigė BENU vaistinės direktorė Rasa Marcinkevičienė.

Vidutiniškai per mėnesį nuo 20 val. vakaro iki 8 val. ryto vaistinėje apsilanko apie 530 klientų. Minėtu laikotarpiu tarp 1 val. nakties ir 6 val. ryto į vaistinę per mėnesį atvykta vidutiniškai 30 klientų.

Vaistinėje šiuo metu dirba 7 darbuotojai, 6 iš jų – vaistininkai. Jų darbo grafikas sudėliotas taip, kad klientai visada galėtų įsigyti reikiamų vaistinių preparatų ar medicinos prekių greitai ir patogiai.

Galime pasidžiaugti, kad visus metus darbas vaistinėje vyko sklandžiai. Ir nors vaistinė įsikūrusi Alytaus ligoninės patalpose, tai nereiškia, kad čia užsuka tik ligoninės pacientai ar jų artimieji. Iš tiesų sulaukiame nemažai klientų tiesiog iš miesto“, – sakė R. Marcinkevičienė.

Jos teigimu, ryškesnių skirtumų tarp perkamų prekių šioje ir kitose vaistinėse nebuvo pastebėta. Dažniausiai klientai atvyksta nereceptinių vaistų, taip pat ir receptinių, medicininės paskirties prekių, maisto papildų ar kosmetikos.

Prieš metus atidarant budinčią vaistinę Alytuje, ligoninės personalas tikėjosi, kad gali padidėti pacientų srautas Priėmimo-skubios pagalbos skyriuje, tačiau kaip teigė ligoninės direktoriaus pavaduotojas Dmitrij Kačiurin, šie spėjimai nepasiteisino ir pacientų srauto padidėjimo nedarbo valandomis ir dienomis nepajuto.

Nakties metu į vaistinę užsukantys pirkėjai aptarnaujami per specialų langelį, sumontuotą ligoninės duryse. Čia pat įrengtas ir specialus mechanizmas su skambučiu. Siekiant užtikrinti saugumą, vaistinės prieigos stebimos vaizdo kameromis, vaizdas įrašomas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *