Baltasis penktadienis! Be naujų daiktų, bet su naujovišku požiūriu

Ne pirkiniuose laimė ir ne jų kiekyje. Pritariate? Puiku! Tuomet juodąjį penktadienį skirkite ne apsipirkimui, o kūrybai. Sukurkite kalėdinę dekoraciją išnaudotų daiktų ir atverkite sau duris į baltąjį penktadienį.

Tokio dar nebuvo? Žinoma! Nes iki šiol dar ne buvo ir „TikoTiks” centro, kuriame gruodžio 13 dieną, penktadienį, bus balta ir šviesu.

Kodėl?

Nes tai – šventosios Liucijos diena, nuo kurios nustoja ilgėti vakarai, nes saulė iki pat Kūčių kasdien leisis tuo pačiu metu.

Nes tądien „TikoTiks” centre bus įžiebta pati originaliausia eglė, papuošta dekoracijomis, kurių nerasite nė viename prekybos centre jokio penktadienio metu.

Nes tokias dekoracijas galite sukurti tik jūs!

Kurkite, fotografuokite ir nuotraukas kartu su aprašymu, kokias medžiagas dekoracijai panaudojote, siųskite agne.juciene@alytausratc.lt.

Visų konkurso dalyvių lauks smagi kalėdinė baltojo penktadienio popietė, o  kalėdiškiausios, originaliausios, išmaniausios dekoracijos kūrėjų – specialūs prizai.

Dalyvaukite konkurse, kuris – dėmesio! – pratęsiamas iki gruodžio 5 dienos. Kurkite! Ne tik dekoracijas – gražesnį gyvenimą!

ARATC informacija

 

Kalėdinių dekoracijų konkurso „Sužibėk“ NUOSTATAI

BENDROJI DALIS

  1. Kalėdinių dekoracijų konkurso „Sužibėk“ (toliau – Konkursas) nuostatai (toliau – Nuostatai) apibrėžia konkurso organizatorius, tikslą, uždavinius, dalyvius, sąlygas, konkurso laimėtojų nustatymo ir dalyvių apdovanojimo tvarką.
  2. Konkurso organizatorius –  Alytaus regiono atliekų tvarkymo centras (ARATC) (toliau – Organizatorius).
  3. Konkurso koordinatorius ir kontaktinis asmuo Agnė Jučienė, ARATC Aplinkosauginio ugdymo ir pakartotinio naudojimo padalinio vadovė, el. paštas: agne.juciene@alytausratc.lt.

KONKURSO TIKSLAI IR UŽDAVINIAI

  1. Formuoti aplinkai draugiškas vertybes.
  2. Skatinti domėtis atliekų susidarymo procesais bei jų antrinio panaudojimo galimybėmis.
  3. Įtraukti gyventojus į kūrybinę veiklą, supažindinant su pakartotinio daiktų panaudojimo galimybėmis ir nauda.
  4. Ugdyti tvaraus vartojimo įgūdžius.

DALYVIAI

  1. Konkurse gali dalyvauti Alytaus miesto, Alytaus rajono, Birštono, Druskininkų, Lazdijų rajono, Prienų rajono, Varėnos rajono savivaldybių gyventojai.

KONKURSO SĄLYGOS IR ORGANIZAVIMO TVARKA

  1. Konkursui pateikiami individualūs arba grupiniai darbai.
  2. Grupinį darbą gali teikti ne didesnė kaip 5 asmenų grupė.
  3. Konkursui pateikiamos dekoracijos turi būti sukurtos iš šių naudotų medžiagų:  tekstilės, medienos, popieriaus, metalo, nedepozitinio plastiko, kitų įprastam naudojimui netinkamų daiktų.
  4. Sukurtų dekoracijų nuotraukos iki 2019 m. gruodžio 1 d. siunčiamos agne.juciene@alytausratc.lt.
  5. Prie nuotraukos turi būti nurodyta dekoraciją sukūrusio asmens vardas, pavardė, grupės/įstaigos pavadinimas (jei dekoraciją kuria autorių grupė), kontaktai bei trumpas aprašymas, nurodant, kokios medžiagos buvo panaudotos dekoracijai sukurti.

 VERTINIMO KRITERIJAI

  1. Konkursui pateiktas dekoracijas vertins Organizatoriaus sudaryta vertinimo komisija. Komisiją sudaro penki nariai.
  2. Konkurso vertinimo komisija atsižvelgia į: dekoracijos atitikimą temai – ji turi būti pagaminta iš naudotų medžiagų; kūrybiškumą; kompozicijos originalumą; estetiškumą.
  3. Bus renkama Kalėdiškiausia, Originaliausia, Išmaniausia kompozicijos.
  4. Konkurso dalyviai bus kviečiami dalyvauti kalėdinėje popietėje, vyksiančioje Alytaus regiono daiktų paruošimo pakartotiniam naudojimui centre „TikoTiks“ (Alytaus rajone, Takniškių kaime), kurios metu sukurtomis dekoracijomis bus papuošta netradicinė eglutė.
  5. Konkurso sąlygų neatitinkantys darbai nebus vertinami.

RENGINIŲ DALYVIŲ APDOVANOJIMAS

  1. Konkurso nugalėtojai bus apdovanoti kalėdinėje popietėje „Sužibėk“, kuri vyks 2019 m. gruodžio 13 d. Alytaus regiono daiktų paruošimo pakartotiniam naudojimui centre „TikoTiks“ (Alytaus rajone, Takniškių kaime).

KITOS SĄLYGOS

  1. Konkurso dalyviai, atsiųsdami nuotraukas, sutinka su konkurso taisyklėmis.
  2. Organizatorius nėra atsakingas už bet kokias asmenines išlaidas, susijusias su dalyvavimu konkurse.
  3. Konkurso dalyviai sutinka, kad foto nuotraukos ar vaizdo medžiaga su asmeniniu atvaizdu iš apdovanojimų ceremonijos ar kitų su konkursu susijusių renginių, būtų publikuojamos viešai.
  4. Konkurso organizatorius pasilieka teisę keisti konkurso taisykles, apie tai informuodamas ARATC internetiniame puslapyje www.aratc.lt.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *