Alytuje nyksta žaliosios rodyklės: už neatidumą – bauda iki 90 eurų

Nuo lapkričio pradėjus naikinti prie šviesoforų pakabintas papildomas lenteles su žalia rodykle, keliuose vis dar nestinga chaoso. Iki šiol kai kurie vairuotojai pasimetę – nežino, kaip turėtų elgtis sankryžoje, kurioje rodyklės vis dar nenukabintos, o kai kurie nepastebi, kad lentelės jau nukabintos ir iš įpročio važiuoja pagal senąją tvarką. Toks vairuotojų neapdairumas gali patuštinti pinigines, o Alytuje lentelių su rodyklėmis kiekvieną dieną mažėja.

Neatidumas kainuos iki 90 eurų

Alytaus policijos atstovė Kristina Janulevičienė patikino, kad sankryžose, kuriose žaliosios rodyklės dar nenukabintos, galioja senosios taisyklės – sukti į dešinę degant raudonam šviesoforo signalui, jeigu nėra kitų kliūčių, galima.

„Kol ženklas nenukabintas, jis galioja. Tik nuo lapkričio 1 dienos nebegalima įrenginėti naujų sankryžų su papildomomis žaliomis rodyklėmis. O visos senosios rodyklės turėtų būti panaikintos iki kitų metų sausio pirmos dienos. Tai pereinamasis laikotarpis, kad vairuotojai apsiprastų su nauja tvarka“, – teigė K. Janulevičienė.

Taip pat ji pabrėžė, kad vairuotojai turėtų būti atidesni ir stebėti, ar rodyklė yra nuimta, ar tebestovi, mat šiomis dienomis Alytaus mieste rodyklės kai kuriose sankryžose yra nuiminėjamos.

Kaip teigė K. Janulevičienė, už kelių eismo taisyklių pažeidimą, kai vairuotojai per neatidumą nepastebi nuimtos žalios rodyklės ir iš įpročio važiuoja pagal senąją tvarką, gali grėsti bauda nuo 30 iki 90 eurų.

Nuima daugumą lentelių

Alytaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkios skyriaus vedėjos Palmiros Raškauskienės teigimu, mieste iš viso buvo 8 sankryžos, kuriose prie šviesoforų buvo įrengtos lentelės su papildomomis žaliomis rodyklėmis. Kai kuriose sakryžose vietoje jų bus įrengtos papildomos šviesoforo sekcijos. Šiais darbais rūpinasi bendrovė „Ordo“.

Kiek šiandien likę sankryžų, kuriose dar likę lentelių su žaliosiomis rodyklėmis, atsakyti sunku, nes šiuo metu vykdomi jų nuėmimo darbai.

Pasak specialistų, visur lenteles su žaliomis rodyklėmis pakeisti papildomomis šviesoforo sekcijomis, kol kas nėra galimybių, esą tai reikalauja daug papildomų investicijų, maža to, tektų perprogramuoti ir pačią šviesoforų sistemą, pakeisti jų valdymo plokštes. Viena jų gali atsieiti ir keletą tūkstančių eurų.

Dar šią savaitę tokią sekciją planuojama įrengti Statybininkų-Naujosios gatvių sankryžoje. Taip pat ateityje tą padaryti ketinama ir Likiškėlių-Statybininkų sankryžoje. Kol kas iki šiol neaišku, kaip bus su Ulonų-Pulko sankryža, mat čia numatyta įrengti žiedinę sankryžą. Dėl šios priežasties papildomą lentelę su žalia rodykle prie šviesoforo planuojama palikti iki pačios šių metų pabaigos.

Pavasarį papildomą šviesoforo sekciją planuojama įrengti ir miesto centre – važiuojant nuo Pulko ir sukant į Jotvingių gatvę. Pasak specialistų, kol kas sunku ką nors prognozuoti dėl papildomų sekcijų įrengimo, tai priklausys nuo galimybių, valdžios priimtų sprendimų ir gauto finansavimo.

Lentelės su žaliomis rodyklėmis šiuo metu nuimamos daugumoje Alytaus miesto sankryžų, tad atidūs vairuotojai turėtų būti važiuodami Naująja, Rūtų, Tvirtovės, Statybininkų, Raudonkalnio, Žuvinto, Likiškėlių, Merkinės, Juozapavičiaus gatvėmis.

Kol kas lentelės paliktos Pulko-Jazminų, Pulko-Santaikos ir Ulonų-Pulko bei Punsko-Statybinbinkų gatvių sankirtose, tačiau vertėtų neprarasti budrumo, nes situacija kasdien gali pasikeisti.

2 komentarai apie “Alytuje nyksta žaliosios rodyklės: už neatidumą – bauda iki 90 eurų

  1. Vat ir nesąmonė! Pirmame Alytuje važiuojant nuo miesto prie šviesoforo pravažiuoti neįmanoma! Anądien prieš mane degant raudonam signalui, trys mašinos į dešinę eilėje, aš ketvirta tiesiai, o už manęs – kolona. Nuardykit šaligatvio kampą ir padarykit nuvažiavimą į dešinę su papildoma sekcija. Kas sugalvojo tokią nesąmonę ten?! Aplamai, tegul atsakingi asmenys pasižiūri, kas ten vyksta piko valandomis ryte ir po darbo. Gal per ilgus kaklus “daeis”.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *