Aktyvūs alytiškiai pasiekė savo: pakeistas gaisro padarinių likvidavimo vadovas

Alytaus miesto Ekstremalių situacijų komisija nusprendė pakeisti gaisro Pramonės rajone padarinių likvidavimo operacijos vadovą. Pirmadienio rytą posėdžiavusi komisija nusprendė, jog vietoje Alytaus aplinkos apsaugos vyriausiojo specialisto Jauniaus Janonio vadovavimą gaisro likvidavimui tęs jo kolega Stasys Gudzinevičius.

Aplinkos apsaugos departamentas spalio 30 dieną gavo Ekstremalių situacijos komisijos pirmininko, Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Rolando Juonio raštą, kuriame prašoma į ekstremalių situacijų komisiją deleguoti kitą departamento atstovą. Atsižvelgiant į tai, departamento buvo deleguotas S. Gudzinevičius.

Keisti dešimt dienų liepsnojusios padangų perdirbimo gamyklos „Ekologistika“ padarinių likvidavimo vadovą imta svarstyti kilus alytiškių protestui.

Jie atviru laišku kreipėsi į aplinkos ministrą Kęstutį Mažeiką, kuriame išdėstė, jog nepritaria planams „Ekologistikos“ padangų perdirbimo gamyklos gaisro padarinių likvidavimo vadovu skirti Jaunių Janonį, kuris dirbdamas vyriausiuoju specialistu Alytaus aplinkos apsaugos departamente palaikė tiesioginius, asmeninius ryšius su „Ekologistikos“ vadovu Juozu Cicėnu, todėl jį paskyrus gaisro padarinių likvidavimo vadovu, galimai susidarys prielaidos „slėpti galus“.

Aktyvių alytiškių manymu, šis sprendimas yra „nesuderinama ir su ministro K. Mažeikos inicijuotu kreipimusi į prokuratūrą, nes <…> J. Janonis galimai yra tiesiogiai susijęs su „Ekologistikos“ padangų perdirbimo gamykloje vykdytais departamento patikrinimais, kurie nenustatė esminių pažeidimų“.

Apie gaisro likvidavimo vadovo pakeitimą prieš keletą dienų savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje buvo užsiminęs ir miesto meras Nerijus Cesiulis: „Kad niekam nekiltų jokių abejonių, paprašiau, kad Alytaus Ekstremalių situacijų komisija gaisro padarinių likvidavimo operacijos vadovu vietoj J. Janonio paskirtų kitą – nešališką specialistą. Man pažadėta, kad tai bus padaryta“.

Vienas komentaras apie “Aktyvūs alytiškiai pasiekė savo: pakeistas gaisro padarinių likvidavimo vadovas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *