Alytaus miesto meras turi naują patarėją

Alytaus miesto mero patarėja komunikacijai tapo alytiškė Agnė Čeplinskienė. Iki šiol ji 7 metus dirbo TV3 televizijos žinių žurnaliste.

„Po pirmo pokalbio supratau, kad tai – ne eilinis žmogus, išsilavinęs, puikiai išmano savo darbą. Maža to, myli savo miestą, mato jame perspektyvą. Tokius žmones aš vertinu ir gerbiu. Labai džiaugiuosi, kad galų gale Agnė sutiko dirbti mano komandoje“, – sakė meras N. Cesiulis.

A. Čeplinskienė merui patarinės komunikacijos ir viešųjų ryšių klausimais, bus atsakinga už mero įvaizdį viešojoje erdvėje, ryšius su žiniasklaida. Mero patarėja yra politinio pasitikėjimo valstybės tarnautoja.

„Vertinu mero pasitikėjimą. Nežinau, ko tikėtis, kai pilnai įsivažiuosime į darbus. Bet mano sąlygos buvo paprastos – arba darom atvirai, sąžiningai ir nuoširdžiai, arba nedarom nieko. Meras atsakė, kad skaitau jo mintis. Taigi sutarėme, kad bus daugiau formalaus ir neformalaus bendravimo ir su gyventojais, ir su žiniasklaida. Bus mažiau vietos baimėms ir pykčiui, o daugiau – argumentuotai diskusijai ir geriausiems sprendimams miesto labui“, – apie būsimus darbus pasakojo mero patarėja A. Čeplinskienė.

„Kad šiandien bus pirmoji Agnės darbo diena, mes rankas sukirtome jau prieš kelias savaites. Tada Pramonės parke prasidėjo didžiulis gaisras. Daug žaibiškų sprendimų, jų kaina netgi neįkainojama, milžiniška atsakomybė. Įsivaizduokite: man 38 metai, aš išrinktas tarnauti miestui, nesu nei gaisrininkas, nei ekstremalių situacijų ekspertas. O gaisras toks, kokio Lietuva dar nematė. Tą pačią pirmą dieną Agnė man paskambino ir sako: „Nerijau, privalai būti atviras. Jeigu kažkas bus blogai – turi pasakyti. Net jei pats padarysi klaidų – turi pripažinti. Patikėk, žmonės tai įvertins“, – vieną sunkiausių dienų prisimena miesto meras.

A. Čeplinskienė Vilniaus universitete Komunikacijos fakultete įgijo žurnalistikos bakalauro laipsnį. Be to, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute siekia magistro laipsnio. Alytiškė taip pat yra pirmoji ir iki šiol vienintelė lietuvė, pelniusi tarptautinį Zontos apdovanojimą „Young Woman in Public Affairs“. A.Čeplinskienė yra ištekėjusi, turi du vaikus.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *