Situacija dėl gaisro Alytuje: tarša padidėjo, gyventojai raginami išvykti iš namų

Ankstų šeštadienio rytą vykusio Alytaus miesto savivaldybės Ekstremalių situacijų komisijos posėdžio metu aptarta gaisro Pramonės rajone situacija.

Penktadienio (spalio 18 d.) vakarą, perkėlus stotį į  Miklusėnus (Putinų g. 2), išmatuotos labai aukštos kietųjų dalelių KD10 ir KD2,5 bei benzeno koncentracijos aplinkos ore. KD10 paros ribinė vertė (50 mikrog/m3) gali būti viršyta kelis kartus.

Ekstremalių situacijų komisija prašo Miklusėnų gyventojų šiandien išvykti iš namų, nepamiršti uždaryti langus ir išjungti vėdinimo sistemas, nepalinkti gyvulių lauke. Siekiant užtikrinti šios gyvenvietės gyventojų turto saugumą visą parą joje patruliuos policijos pareigūnai.

Šeštadienį mieste oro taršą matuojanti mobili laboratorija bus perkelta į Naująją gatvę ir pastatyta ties Alytaus sporto ir rekreacijos centru. Tam, kad oro taršą vienu metu būtų galima išmatuoti keliose miesto vietose iš Klaipėdos bus atvežta dar viena mobili oro taršą matuojanti laboratorija.

Alytaus miesto gyventojai įspėjami, kad apie 18 val. vėjas gali pasisukti miesto link, raginami uždaryti langus, išjunkti vėdinimo sistemas ir esant galimybei išvykti iš namų. Negalinčių to padaryti, prašoma būti namuose ir neiti į miestą.

Ekstremalių situacijų komisija rekomenduoja Pramonės rajone esančioms įmonės stabdyti veiklą. Alytaus miesto savivaldybė gavo informaciją, kad kai kurios šiame rajone esančios įmonės nepaiso komisijos rekomendacijų, todėl Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis ir administracijos direktorius Rolandas Juonys šeštadienį lankysis Pramonės rajono įmonėse ir tikrins situaciją, o rekomendacijų nepaisančių įmonių prašys tuoj pat stabdyti veiklą.

Alytaus miesto savivaldybės infromacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *