Oficialu: į Alytų žengia Vytauto Didžiojo universitetas

Alytaus miesto savivaldybės vadovų ir Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) atstovų dar vasarą aptartos galimybės, Dzūkijos sostinėje vykdyti magistro studijų programas, virto realybe. Trečiadienį meras Nerijus Cesiulis ir VDU Žemės ūkio akademijos profesorė Astrida Miceikienė pasirašė įstaigų bendradarbiavimo sutartį.

Oficialiai susitarta, jog jau nuo kitų metų rugsėjo 1 dienos VDU Žemės ūkio akademija Alytuje vykdys vieną bakalauro studijų programą – Turizmo industrija ir dvi magistro studijų programas – Verslo logistika bei Apskaita ir finansai. Anot profesorės A. Miceikienės, jos bus vykdomos inovatyviais būdais, kaip antai nuotoliniu, kuris leis studentams derinti mokslus su darbu. Be to, ateityje studijų sąrašas turėtų prasiplėsti, jos nesikirs su Alytaus kolegijos studijų programomis, priešingai – vienos kitas papildys, ko kreipdamasi į VDU dėl bendradarbiavimo pageidavo Alytaus miesto savivaldybė.

„Šios sutarties pasirašymas – istorinis momentas. Viliuosi, kad sutartis nebus tik vienu iš daugelio pasirašytų dokumentų, dažnai nugulančių stalčiuose, o virs realiais darbais. Šiandien atliktas didelis darbas, tačiau laukia dar didesnis – pritraukti jaunuolius studijuoti Alytuje.

Jauni žmonės suka tą ekonomikos variklį, kuris yra labai svarbus mūsų miestui, todėl universitetų atėjimas yra vienas iš būdų pritraukti jų į Alytų, toliau seks darbo vietų, gyvenimo sąlygų kūrimas“, – po sutarties pasirašymo kalbėjo Alytaus miesto meras N. Cesiulis.

Anot jo, jau netrukus bus sukurta platforma „Studijuok Alytuje“, pradėti vykdyti tyrimai galimai magistrantūros studijų plėtrai, kokių specialistų reikia regiono verslui ir ko norėtų mokytis jaunimas: „Mums yra labai svarbu parengti specialistus, kurių reikia mūsų regiono rinkai, tai pat svarbu atsižvelgti į tai, ką pageidauja mokytis ateitį čia planuojantys jauni žmonės”.

„Lietuva mums – ne Vilnius ir Kaunas, Lietuva mums – stiprūs regionai, tikiu, kad ši sutartis bus dar vienas mūsų universiteto žingsnis į juos. Atsiliepėme į Alytaus miesto savivaldybės pasiūlymą bendradarbiauti, nes šiame regione išvystyti bioekonomikos, logistikos, gamybiniai verslai, stiprus žemės ūks. Tikime, kad mūsų universiteto paruošti specialistai duos didelę pridėtinę vertę visam Alytaus regionui“, – pažymėjo VDU Žemės ūkio akademijos profesorė A. Miceikienė.

Iškilmingame sutarties pasirašyme dalyvavo savivaldybės vadovai, tarybos nariai, miesto švietimo įstaigų direktoriai, koncertavo Alytaus muzikos mokyklos ansamblis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *