Alytaus pedagogų apdovanojimuose – atsakymo, kas yra mokytojas, paieškos

Jau 23-ią kartą artėjančios Tarptautinės mokytojo dienos proga nuoširdžiausiais padėkų žodžiais, gražiausiomis gėlėmis, Alytaus miesto savivaldybės premijomis bei simbolinėmis plunksnomis, padėkos raštais pagerbti Alytaus miesto pedagogai. Šiemet simbolinės plunksnos ir premijos įteiktos septyniems, o Alytaus miesto mero padėkų raštai 62-iems miesto pedagogams.

Kas yra mokytojas?

Pasveikinti pedagogų profresinės šventės proga atvyko ir Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis, kuris vos prieš 5 mėnesius, tapęs miesto vadovu, nutraukė pedagoginę karjerą Alytaus kolegijoje: „Dažnai sakoma, kad mokytojas – ir dabartinės, ir būsimos, o aš pasakyčiau, kad – ateities Lietuvos kūrėjas. Mokytojas, tai žmogus, kuris vaiką veda per gyvenimą. Kas man yra mokytojas? Sunku atsakyti. Darželyje, tai žmonės, kurie išmokė elementarių dalykų. Mokykloje išmokome skaičiuoti, rašyti, kalbėti. Aukštojoje mokykloje mes išmokome realizuoti, suprasti, perfrazuoti, o po to atėjo gyvenimo mokytojas, kuris moko iki šių dienų. Džiaugiuosi matydamas jus, nominuotus įvairioms premijoms. Bet dar labiau džiaugiuosi, kai matau mokytojus, mokinius dalyvaujant olimpiadose, varžybose, pelnant šimtukus. Ir net nežinau, kieno didesnis darbas – vaiko, ar jo mokytojo, bet žinau, kad pats didžiausias laimėjimas yra Jūsų dueto. Visa tai priverčia prisiminti savo mokytojus. Ačiū Jums, kad ugdote jaunąją kartą. Ugdykite laisvus žmones ir būkite laisvi patys. Tikiuosi, kad valstybės pozicija mokytojo profesijai gražinti prestižą bus įgyvendinta ne tik žodžiais, bet ir darbais.“

Alytaus miesto savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Vytuolis Valūnas priminė, kad spalio 30 dieną Alytaus šv. Benedikto gimnazijoje vyks šalies konferencija „Noriu į mokyklą“. Pasak jo, labai svarbu, kad mokiniai į mokyklą eitų noriai, kad jie ten patirtų pažinimo ir mokymosi džiaugsmą, kad čia sutiktų jų laukiančius mokytojus, suprastų ir patenkintųjų jų lūkesčius.

„Sveikinu Jus su profesine švente. Svarbiausios pasaulyje profesijos žmonės esate Jūs. Abejonių nėra. Linkiu Jums vesti mūsų mokinius Lietuvos keliu“ – taip sveikindamas mokytojus kalbėjo V. Valūnas.

Dvasinio peno pedagogams suteikti atvyko ir dekanas, garbės kanauninkas, Šv. Angelų sargų parapijos ir Alytaus dekanato vadovas Arūnas Užupis. Jis kaip visuomet nestokojo geros nuotaikos ir humoro, o pedagogų bendruomenei linkėjo būti angelais namuose, darbuose ir liudyti Jėzų Kristų visiems.

Pagerbti mokytojus atvyko ir Seimo nariai Julius Sabatauskas, Robertas Šarknickas. Sveikinimo žodžius tarė Alytaus miesto savivaldybės tarybos nariai Laima Vincė Kirkliauskienė ir Povilas Labukas bei Alytaus miesto savivaldybės suaugusiųjų švietimo strateginės partnerystės platformos kūrimo ir veiklos koordinavimo tarybos pirmininkė, Lietuvos suaugusiųjų švietimo asociacijos Alytaus krašto koordinatorė, Epale suaugusiųjų švietėjų portalo Alytaus regiono ekspertė Algimanta Ščiglinskienė.

Mokinių vardu mokytojų bendruomenę sveikino ir Alytaus miesto savivaldybės mokinių tarybos pirmininkė, Jotvingių gimnazijos I gimnazijos klasės mokinė Gabija Češkevičiūtė.

Premijos – septyniems pedagogams

Po iškilmingų sveikinimų į Alytaus miesto teatro sceną atsiimti apdovanojimų buvo pakviesti premijų laureatai. Kandidatus premijoms gauti teikia visos Alytaus miesto savivaldybės švietimo biudžetinės ir viešosios įstaigos. Po reitingavimo Alytaus miesto švietimo taryba pritarė ir atrinko kandidatūras premijai ir simbolinei plunksnai gauti.

Alytaus miesto savivaldybės Tarptautinės mokytojų dienos premijos įteikiamos nuo 1996 metų, o suvenyrai Plunksnos – jau 10-ąjį kartą.

Už kūrybišką darbą ir gerosios patirties skleidimą buvo įteiktos trijų minimalių mėnesinių algų t. y. 1665 Eur piniginės premijos ir simbolinės plunksnos Romai Krisiulevičienei lopšelio – darželio „Obelėlė“ ikimokyklinio ugdymo vyresniajai auklėtojai, Snieguolei Čėsnienei lopšelio – darželio „Putinėlis“ ikimokyklinio ugdymo auklėtojai metodininkei; Raimondai Jurgaitytei, Alytaus ,,Volungės“ progimnazijos pradinių klasių mokytojai metodininkei; Danutei Pankienei, Alytaus ,,Drevinuko“ mokyklos-darželio pradinių klasių mokytojai metodininkei; Eglei Barysienei, Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos lietuvių kalbos mokytojai metodininkei; Astai Labutienei, Alytaus Šaltinių progimnazijos meninio ugdymo mokytojai metodininkei; bei Giedrei Petkevičienei, Alytaus Panemunės progimnazijos muzikos mokytojai metodininkei.

Taip pat Tarptautinės mokytojų dienos proga už stropų ir kūrybišką darbą bei gerosios patirties sklaidą Alytaus miesto savivaldybės mero padėkos raštais buvo apdovanota daugiau kaip pusšimtis mokytojų bei pedagoginių darbuotojų.

Po padovanojimų visų šventės dalyvių laukė Alytaus Jotvingių gimnazijos dramos studijos „Taškas“ spektaklis „Vasarvidžio nakties sapnas“, pastatytas pagal Viljamo Šekspyro pjesę. Režisieriai – Marytė Stasiukynienė ir Jonas Gaižauskas.

Alytaus miesto savivaldybės nuotraukos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *