Alytaus konservatoriams vadovauti perrinktas Povilas Labukas: „Mes išlaikysime stuburą“

Tėvynės sąjungos – Lietuvos Krikščionių demokratų sąjungos (TS-LKD) Alytaus skyriui dar ketverius metus vadovaus Povilas Labukas. Tai paaiškėjo sekmadienio popietę vykusiame konservatorių susirinkime. Partiečiai rinkosi iš dviejų kandidatų. Daugiau kaip trejus metus už partijos Alytaus skyriaus vairo stovėjęs P. Labukas savo bendrapartietį, buvusį partijos vadovą Dobilą Kurtinaitį aplenkė didele balsų persvara.

Už P. Labuką balsavo 77, o už D.Kurtinaitį – 29 bendražygiai. Penki biuleteniai buvo pripažinti sugadintais. Iš viso konservatorių Alytaus skyriuje šiuo metu yra per 300 narių. Kvorumui užtenka šimto asmenų, todėl ir renkat vadovus, partijos narių balsų užteko.

„Man tai yra įpareigojimas pateisinti už mane balsavusių kolegų lūkesčius. Visa tai gula ne tik man vienam ant pečių, bet ir visam skyriui. Laukia dideli darbai. Tai ir miesto savivaldybės biudžeto svarstymas, ir projektų tęstinumas, naujų įgyvendinimas, Alytaus švietimo tinklo pertvarkos įvykdymas, lieka svarbūs ir socialiniai, sveikatos klausimai. Mes tikrai nepasiduosime jokiems politiniams ir kitokiems išoriniams faktoriams ir išlaikysime savo stuburą bei lūkesčius įgyvendinsime maksimaliai taikant antikorupcinius, skaidrumo standartus“, – po susirinkimo kalbėjo P. Labukas ir taip pat pabrėžė, kad jam ypač svarbu nebūti tik proginiu politiku, o su žmonėmis dirbti, bendrauti visada, ne tik tada, kai artėja kokie nors rinkimai.

Be partijos pirmininko buvo išrinkti ir penki jo pavaduotojai. Pirmuoju tapo ir buvusioje kadencijoje juo buvęs Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Alytaus filialo pirmininkės pavaduotojas Romualdas Požėra. Pavaduotojais išrinkti ir Alytaus miesto savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Vytuolis Valūnas, Alytaus poliklinikos vadovas Marius Jasaitis, Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos prie SADM Vidaus administravimo skyriaus specialistas Dalius Sinkevičius ir Alytaus miesto savivaldybės kontrolieriaus pavaduotoja Jolanta Kalvaitienė. Pastarieji dveji pavaduotojai šiame poste yra visiškai nauji.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *