Iš kelionės aplink pasaulį plieniniu žirgu sugrįžusiam ekstremalui netikėtumų netrūko muitinėje

Prieš keturias dešimtis dienų motociklu į kelionę aplink pasaulį išlydėtas druskininkietis Karolis Mieliauskas, kaip ir buvo planuota, vakar sugrįžo namo. Kraštiečiai jį iškilmingai pasitiko Snow arenoje. Motociklininkas buvo aplaistytas šampano purslais, o Druskininkų meras Ričardas Malinauskas ant kaklo užkabino ąžuolo vainiką bei įteikė medalį. Motociklininkas kurorto vadovui įteikė miesto vėliavą su užsienio druskininkiečių palinkėjimais.

Kaip teigė pats keliautojas, po tokios misijos pirmiausia jis svajoja atsidurti lovoje, mat labiausiai to nusipelnė. Jis užsiminė, kad jau aiški ir kita kelionė.

Karoliui pavyko įveikti 20 tūkst. kilometrų per visą Eurazijos žemyną,  Šiaurės Ameriką ir vėl per visą Europą.

„Mintis apkeliauti aplink pasaulį, manau, daugeliui žmonių prasisuka galvoje. Ir aš nesiruošiu jos nuasmeninti. Vieni pasitaikius galimybei žvejoja lėktuvo bilietus į skirtingus žemynus, kiti tą bando daryti automobiliu. Aš esu pratęs prie ekstremalesnių kelionių ir mano įrankis – motociklas“, – dar prieš kelionę sakė Karolis.

Rugpjūčio 17 dieną susirinkusiems išlydėti jį į kelionę keliautojas sakė kelionės metu norintis pasauliui pristatyti Lietuvą ir Druskininkus, o vienas iš jo kelionės devizų yra „Lietuva prasideda nuo Druskininkų“.

Pakeliui Karolis Mieliauskas susitikinėjo su užsienio lietuviais, kvietė juos atvykti į 2021 metais Druskininkuose vyksiančias Pasaulio lietuvių sporto žaidynes, ieškojo žmonių, galinčių tapti Lietuvos ir Druskininkų ambasadoriais įvairiose užsienio šalyse.

Karolis jau ketvirtą kelionės dieną nusuko nuo Kazanės link Permės ir aplankė toli nuo namų gyvenančius lietuvius, druskininkiečius Tomą ir Simą.

„Labai malonu būnant taip toli nuo Lietuvos sutikti lietuvius. Jiems tikriausiai irgi smagu sulaukti lietuvių namuose, mat sutiko su puota. Pas juos tautiečiai į Permę užklysta retai. Dar smagiau, kad jie – tūli druskininkiečiai. Kasmet bent po mėnesį ar du praleidžia Druskininkuose. Vakaras neprailgo“, – prisiminimais dalijosi Karolis.

Praėjus beveik savaitei nuo starto Druskininkuose lietuvis pasiekė Krasnojarską ir čia jis apsistojo pas lietuvį Antaną. Tai vienas tremtinių palikuonių, taip ir negrįžęs gyventi atgal į Lietuvą. Lietuviškai vis dar kalba puikiai, domėjosi, kaip sekasi gimtajai šaliai, tačiau jis jau susikūrė sau gyvenimą Krasnojarske. Ir ten gyvena ne vienintelis Antanas. Tenykštėje lietuvių bendruomenėje – apie 300 narių. Jų istorijos panašios. Lietuvoje nebeturėjo kur grįžti, tai įleido šaknis Rusijoje

K. Mieliauskas susitiko su lietuvių bendruomene, surinko ten buvusių druskininkiečių parašus ant Druskininkų vėliavos ir įteikė jiems kvietimą 2021 metais atvykti į Pasaulio lietuvių sporto žaidynes.

Visą Rusiją Karolis pervažiavo per dvi savaites ir sustojo Vladivostoke. Nuo ten keliautojui lėktuvu teko keltis į Los Andželą, kur muitinėje iškilo problemų. Dėl  biurokratinių formalumų motociklo atsiėmimas galėjo užtrukti, tai grėsė kelionės grafiko suardymu. Laimei, į pagalbą atėjęs lietuvių kilmės muitininkas operatyviai viską išsprendė. Los Andžele Karolis viešėjo Lietuvos konsulate, susitiko su šiame Amerikos didmiestyje gyvenančiais tautiečiais.

Paskui motociklininko kelionė tęsėsi legendiniu greitkeliu Route 66 link Čikagos. Šiame mieste, kuris laikomas, Amerikos lietuvių sostine, Karolis susitiko su tautiečiais ir smagiai vakarojo. Vėliau druskininkiečio laukė kelionė iš Čikagos – į Niujorką, o iš ten – skrydis į Londoną. Didžiosios Britanijos sostinėje Karolis aktyviai bendravo ir produktyviai leido laiką su ten gyvenančiais lietuviais, kuriuos susitikimui pakvietė į Londone įsikūrusią „Bernelių užeigą“.

Plieniniu žirgu pralėkęs Europos greitkeliais, jis vakar,  kaip ir buvo planavęs rugsėjo 27-ąją – Turizmo dieną, sėkmingai sugrįžo į Druskininkus.

„Šioje kelionėje dar kartą supratau, jog Lietuva tikrai prasideda nuo Druskininkų“, – sakė Karolis.

 

Laimučio Genio ir Karolio Mieliausko asmeninės nuotraukos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *