Ryšio tarp verslo ir švietimo ieškota forume

Ko Lietuvos verslas tikisi iš švietimo? Atsakymo į šį klausimą rugsėjo 25 d.  vykusio forumo metu kartu ieškojo Vilniaus Gedimino technikos, Mykolo Romerio universitetų ir Alytaus miesto savivaldybės švietimo įstaigų vadovai, atstovai ir pedagogai.

Forumo „Ko Lietuvos verslas tikisi iš švietimo?“ dalyvius pasveikino Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis. „Alytus greitu metu taps aukštojo universitetinio mokslo miestu. Šis forumas vyksta labai tinkamu metu. Kaip tik šiandien su Vilniaus Gedimino technikos universiteto prorektoriumi kalbėjome apie galimybes Alytuje pradėti vykdyti tam tikrų studijų programas. Vos prieš keletą valandų Alytaus miesto savivaldybės taryba patvirtino bendradarbiavimo sutartį su Vytauto Didžiojo universitetu ir nuo kitų metų Alytuje bus pradėtos vykdyti šio universiteto aukštojo mokslo studijų programos“,  – Alytaus miesto siekiais tapti universitetiniu miestu pasidžiaugė miesto vadovas. Pasak mero, šiandien miestas turi keistis. Suprantama, kad miestas be studentų, aukštojo mokslo, mokslo ir verslo sąsajų bei plėtros nėra tikras miestas.

Švietimo, mokslo ir sporto ministro Algirdo Monkevičiaus ir viceministro Arūno Plikšnio sveikinimus susirinkusiems perdavė Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos Regioninės politikos analizės skyriaus vyresnioji specialistė Danutė Tarasevičienė.

Susirinkusius taip pat pasveikino Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas, Alytaus miesto savivaldybės tarybos narys ir šio forumo iniciatorius Sigitas Leonavičius.

„Kur besusitiktumėme – ar universitetuose, ar gimnazijose – visuomet kyla klausimas – kompetentingi žmonės, gera bazė, profesionalūs pedagogai, tačiau verslas  visuomet kalba, kad kažkas su švietimu yra negerai. Kas gi?  O negerai yra tai, kad mes savo vaikus ugdome, suteikiame jiems žinias, o žinių pritaikymo versle pasigendame. Net ir baigęs bakalauro studijas dažnai studentas nesiorientuoja, kodėl jis pasirinko  šią specialybę ir imasi pokyčių.  Tokiu būdu gaištamas laikas ir išleidžiamos papildomos valstybės ar tėvų lėšos“, – sveikindamas forumo dalyvius sakė S. Leonavičius. Forumo metu Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas už nuopelnus Lietuvos ūkio gerovei Darbo žvaigždės bronzos medaliu apdovanojo Alytaus verslo konsultacinio centro direktorę Algimantą Ščiglinskienę.

Forume Vilniaus Gedimino technikos universiteto studijų prorektorius prof. dr. Romualdas Kliukas skaitė pranešimą apie universiteto, mokyklos ir verslo sąveiką ugdant ateities specialistus. Apie Alytaus krašto bendruomenės gyvenimą galintį pagerinti švietimą kalbėjo Mykolo Romerio universiteto Ekonomikos ir finansų valdymo fakulteto tarybos pirmininkas prof. dr. Rimvydas Jasinavičius. Pristatyta Alytaus verslo konsultacinio centro veikla ir įgyvendinami projektai, platformos „Ateities inžinerija“ galimybės, Alytaus ekonomikos ir verslo akademija, profesijos patarėjo veikla ir siekiai šiuolaikinėje mokykloje, kalbėta apie tai, kaip mokyklos suole ugdomi būsimieji darbdaviai ir darbuotojai, kitomis temomis.

Forumą „Ko Lietuvos verslas tikisi iš švietimo?“ organizavo Alytaus miesto savivaldybė ir Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai.

Alytaus miesto savivaldybės Komunikacijos skyriaus informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *