Pasaulio lietuvių vaikai stovyklauja Dauguose: susirinko iš 12-kos šalių

Daugų irklavimo bazėje Alytaus rajone šeštadienį iškilmingai atidaryta pirmoji „Pasaulio lietuvių vaikų stovykla“, į kurią susirinko pusšimtis vaikų (11-17 metų) iš 12 šalių: Argentinos, JAV, Prancūzijos, Ispanijos, Italijos, Vokietijos, Estijos, Norvegijos, Airijos, Jungtinės Karalystės, Lenkijos ir Lietuvos. Visus juos sieja lietuviškos šaknys, o kai kurie iš Argentinos yra net 4-os kartos lietuviai, du iš jų Lietuvoje svečiuojasi pirmą kartą.

Ši stovykla taip pat yra pirmoji tokio formato sueiga, kurią organizuoja Pasaulio Lietuvių Bendruomenė.

Stovyklos atidarymo juostelę perkirpo Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas, Alytaus miesto savivaldybės tarybos narys, stovyklos koordinatorius Lietuvoje Povilas Labukas, Pasaulio lietuvių bendruomenės Švietimo komisijos pirmininkė Alvija Černiauskaitė bei narė Silvija Černiauskaitė.

„Tai pirmoji tokia mūsų organizuojama stovykla ir nors didžioji dalis vaikų kalba lietuviškai, tačiau pati stovykla orientuota ne tik į kalbos puoselėjimą, bet ir į meninę raišką, lietuvybės bei patriotizmo puoselėjimą“, – pažymėjo pirmininkė A. Černiauskaitė.

Pirmą stovyklos dieną dailininkai broliai Algirdas ir Remigijus Gataveckai moderavo kūrybines dirbtuves, kuriose vaikai tapė ant marškinėlių. Žurnalistas, televizijos laidų prodiuseris ir režisierius Saulius Bartkus jauniesiems stovyklautojams talkino ruošiantis vienam rimčiausių uždavinių – video filmų apie Lietuvą kūrimui, kuriuos į grupes suskirstyti vaikai pristatys paskutinę stovyklos dieną.

Stovyklos metu dalyviams veiklos tikrai netruks: planuojama kepti duoną, bus dzūkiškų bandų edukacinė programa, kelionės į Trakus ir ant Punios piliakalnio, partizanų štabo bunkerio lankymas, ekskursija po Alytų, naktinis žygis Dauguose ir daug kitų užsiėmimų.

Stovyklą, skirtą Pasaulio lietuvių metams, organizuoja Pasaulio lietuvių bendruomenės Švietimo komisija ir Jungtinės Karalystės lietuvių bendruomenė.

Pasaulio lietuvių bendruomenės Švietimo komisijos pirmininkė Alvija Černiauskaitė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *