Kada alytiškiai džiaugsis vasaros estrada ir naujais miesto vartais?

Antrą kartą išsirinkę iniciatyvas, kurias norėtų matyti įgyvendintas mieste už savivaldybės biudžeto lėšas, alytiškiai ėmė spėlioti, kad praeitų metų didžioji iniciatyva – „Miesto sodo koncertinė erdvė“ – galbūt išblėso, mat apie ją negirdėti jokių atgarsių, iki šiol nesimato jos įrengimo darbų pradžios.

Projektas stringa

2018 metais įgyvendinimui buvo išrinktos dvi gyventojų iniciatyvos – „Miesto sodo koncertinė erdvė“ didžiųjų projektų kategorijoje bei „Dainų slėnis – gyvas“ – mažųjų projektų. Kadangi pastarojo projekto preliminari sąmata buvo mažesnė nei skirta 50 tūkstančių eurų suma, nuspręsta įgyvendinti ir antrąjį eilėje projektą – įrengti čiuožyklą ant Daildės ežerėlio.

Praeitą žiemą, kol leido oro sąlygos, alytiškiai galėjo čiuožinėti ant ežerėlio ledo. Iniciatyva „Dainų slėnis – gyvas“ taip pat jau įgyvendinta – čia įrengta laisvalaikio infrastruktūra: suoliukai, treniruokliai, šachmatų stalas.

Pasak Alytaus miesto savivaldybės administracijos Statybų skyriaus vedėjo pavaduotojo Sigito Stumbro, didžioji praėjusių metų iniciatyva – miesto sode atkurti kažkada buvusią vasaros estradą su universalia žiūrovų erdve – stringa, mat numatyta teritorija yra miško žemėje, tačiau tai nereiškia, kad ji žlugo ir nebus įgyvendinta:

„Mažosios iniciatyvos įgyvendintos, nes joms neprireikė projektų, o dėl miesto sodo scenos vyko daug diskusijų. Šiandien dėl techninių dalykų mes dar neturime projekto ir įgyvendinti idėją kol kas trukdo tai, kad teritorija yra miško žemėje. Kaip tik praeitą savaitę gavome miškotvarkos projektą, kur buvo išnagrinėtos galimos scenos vietos miesto sode. Dabar organizuosime susitikimą su idėjos autoriais, kad aptartume galutinį projektą, tačiau kada tiksliai estrada bus įrengta, kol kas neaišku“.

Vedėjo pavaduotojo teigimu, vasaros estrados miesto sode idėja buvo teikta pagal 2002 metų projektinius sprendinius. Praėjus septyniolikai metų jie neatitinka šių dienų situacijos ir reikia juos koreguoti.

Mažieji projektai – šiemet, didysis – kitąmet

Šiemet išrinktos iniciatyvos mažųjų projektų kategorijoje – „Grilio zona Jaunimo parke“, „Bronzinės voverės su riešutu skulptūra“ bei „Aktyvus laisvalaikis šeimai“ jau netrukus bus teikiamos tvirtinti savivaldybės tarybai. Anot S. Stumbro, šių iniciatyvų įgyvendinimui daug laiko neprireiks, nes nereikia projektų, gyventojai įgyvendintomis iniciatyvomis džiaugsis dar iki šių metų pabaigos.

O štai didžiajam projektui – miesto vartai „Alytus-Myliu“ – techninis projektas yra reikalingas. „Natūralu, kad dėl to jis šiemet įgyvendintas nebus. Iš viso turime penkis įvažiavimus į miestą. Preliminariais skaičiavimais, 150 tūkst. eurų galėtų užtekti įrengti miesto vartus trijuose įvažiavimuose, tačiau koks turėtų būti eiliškumas, atsakymo neturime. Tiksliau pasakyti, kiek už tokią sumą pavyks įrengti vartų, galėsime tik turėdami projektą ir jo sąmatą. Realu, kad techninį projektą galime turėti iki metų pabaigos“, – teigė Statybų skyriaus vedėjo pavaduotojas.

Pasitikslinus, kada vis dėlto bent preliminariai alytiškiai galės džiaugtis jau įgyvendintomis praėjusių ir šių metų didžiosiomis iniciatyvomis – vasaros estrada bei naujais miesto vartais – jis patikino, kad kitais metais.

„Alytiškių iniciatyvos“ vyksta jau antrus metus ir tai yra pirmasis tokio pobūdžio projektas Lietuvoje, kuomet miesto gyventojai patys gali nuspręsti, kurioms iniciatyvoms skirti Alytaus miesto savivaldybės lėšas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *